rss
  • Répapüré (nem csak csecsemõknek)

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 2 darab sárgarápa, csontlé, 1 kockacukor, 2 deka vaj, só és 2 evõkanálnyi tejszín.

    loading...

    2 darab megtisztított kisebb sárgarépát darabokra vágunk, kis lábasban csontlével (burjú), 1 kockacukorral, 2 deka vajjal, és csepp sóval egészen puhára fõzzük, azután szitán áttörjuk. Újból felforraljuk és jól elkeverjük. Hozzáadunk evõkanálnyi tejszínt és még ezzel is megforrósítjuk.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gombás jégsaláta

    Hozzávalók 4 személyre: 1 csõ csemege kukorica (vagy helyette konzerv kukorica), só, cukor, 200 g mélyhûtött zöldbab, 1 fej jégsaláta, 150 g gomba, 150g tejszínes joghurt, 1 limett leve, bors, 1-2 tk. juharszirup, durvára tört rózsabors 1 tk. balzsamecet.

  • Gyömbéres csirkeleves

    Hozzávalók:

    - 1 kg csirkehús
    - 5 gerezd fokhagyma
    - 2 fej vöröshagyma
    - 2 ek. olaj
    - 1-1 mk. õrölt bors,kurkuma, gyömbérpor
    - só és citromlé ízlés szerint

  • Vasi pecsenye

    Hozzávalók: 4 szelet sertéstarja, 4 gerezd fokhagyma, tej a hús áztatásához, só, pici õrölt bors, 8 dkg finomliszt, étolaj.

  • Paradicsomos burgonyafõzelék

    Hozzávalók: 50 deka burgonya, só, 5 deka zsír, 4 deci paradicsom, 4 deka liszt, 3 deka cukor.

  • Cukkinis paradicsomos halnyárs

    Hozzávalók: 50dk fogasfilé, 2 lilahagyma, 2 cukkini, 4 paradicsom, 8 bambusznyárs;

    Páchoz: 1,5dl olívaolaj, só, õrölt bors,1 citrom,1 csokor petrezselyem;

  • Meggyivólé cukor nélkül

    Hozzávalók: érett meggy (tetszés szerinti mennyiségben), kg-onként 5 dkg összetört meggymag, 4-5 evõkanál folyékony édesítõ, 1 mokkáskanál nátrium-benzoikum.

  • Tejszínes-majonézes gombasaláta

    Hozzávalók: 50 dkg sampinyon gomba, 1 citrom, 4 evõkanál majonéz, 2 evõkanál tejszín, 1 csipet cukor, 1 kávéskanál ecetes tárkonylevél, 1 kávéskanál mustár, 1 csomó petrezselyemzöld, 1 késhegynyi õrölt bors, só.

  • Töltött rostélyos

    Két szép nagy rostélyoshoz veszünk 25 deka disznóhúst a combjából, 6 deka szalonnát. A rostélyost megveregetjük, besózzuk és félre tesszük.

  • Káposztás tészta

    Hozzávalók: 1 kg csuszatészta, 5 dkg zsír, vagy 3 ek. olaj, 2 kg fejeskáposzta, só, bors, porcukor.

  • Borsodi palacsinta halom

    Hozzavalok: 10-12 db palacsinta, 1 pupozott ek. kakaopor, 10-10 dkg daralt dio es baracklekvar, 2 alma, 4 tojasfeherje, 4 ek. porcukor, 1 kk. rum, 1 ek. malnaszorp, 1 mk. orolt fahej;

  • Vaníliás túrótorta sütés nélkül

    Hozzávalók: 1 kg 20 dkg félzsíros tehéntúró, 20 dkg omlós keksz, 10 dkg vaj, 4 evõkanálnyi zöld citrom lé, 10 dkg kristálycukor, 1 vaníliarúd, 2 zacskó vaníliás krémpor, 2,5 dl tejszín, 2 ág citromfû, 10-15 szem pisztácia.

  • Bohó rizssaláta

    Hideg, váltott vízben, kezünkkel gyúrva, átmosunk 20 dkg rizst, majd másfélszer annyi vízzel öntjük le, mint amennyi a rizs térfogata.

  • Erdei turmix

    Hozzávalók 4 személyre: 300 g erdei eper, 100 g áfonya, 100 g fekete ribizli, 100 g szeder,
    200 ml fekete ribizlilé, 200 ml szamócalé, 4 ek. méz, 50 ml acerolalé, (- másnéven barbadoszi cseresznye préselt leve. Az acerolának magas a kálium, megnézium és A vitamain tartalma. Jelentõs mennyiségben tartalmaz C vitamint is. Lédús, kellemes zamatú vadontermõ gyümölcs. A beltartalma miatt zöld állapotban kerül forgalomba. Sokan kérdezték hogy mi az acerola, itt a rövidke leírás!)

  • Gesztenyekrém leves

    Hozzávalók:

    - 1 csomag fõzés nélküli vaníliás pudingpor
    - 9 dl tej
    - 1 citrom reszelt héja
    - 1 teáskanál õrölt fahéj
    - fél kávéskanál õrölt gyömbér
    - 10 db szegfûszeg
    - 20 dkg gesztenyepüré
    - 1 teáskanál rumaroma

  • Matrózkolbász

    Hozzávalók: 40 dkg levesben fõtt sertéshús (csont nélkül), fél citrom reszelt héja, kis fej vöröshagyma, 1 evõkanál mustár, 1 evõkanál szardellapaszta, 2 db egész tojás, 5 dkg füstölt szalonna, 1 mokkáskanál csípõs pirospaprika, ugyanennyi édes pirospaprika, fél dl sör, mokkáskanálnyi törött fekete bors, zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Mascarpone torta

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 5 tojás
    - 5 evõkanál cukor
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 5 evõkanál liszt átszitálva
    - 1 kiskanál szódabikarbóna
    - fél citrom reszelt héja
    - 1 evõkanál vanília aroma

    A krémhez:

    - 3 evõkanál zselatin
    - 4 csomag vaníliás cukor
    - 1,5 dl víz
    - 75 dkg mascarpone
    - 10 dkg étcsokoládé
    - 10 dkg tejcsokoládé
    - 10 dkg fehér csokoládé

  • Sajtban sült csirkemell

    A csirkemelleket (vagy pulykamellet) egy kicsit megklopfolom, besózom, azután bepanírozom a következõ módon: elõször lisztbe forgatom, majd tojásba, reszelt Trappista sajtba, megint tojásba, végül zsemlemorzsába.

  • Babgulyás füstölt csülökkel

    Hozzávalók: 1 db füstölt csülök (kb. 80-100 dkg), 50 dkg tarkabab, 3 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyemgyökér, 1 zeller, 1 csomó zöldség zöldje, 25 dkg burgonya. A rántáshoz: 1 fej közepes hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál pirospaprika, 3 evõkanál liszt. Só, bors, majoránna, kakukkfû, szurokfû, bazsalikom, borsikafû.

  • Ribizli mártás

    Egy fél liter vízbe fél liter szépen megtisztitott ribizlit tegyünk fõzni; ha megfõtt, a mi igen gyorsan történik, tegyünk bele kevés sót és több cukrot mint az almába, mert ez savanyú.

  • Szezámmagos szûzpecsenye

    Hozzávalók: 1 sertés szûzpecsenye, 2 közepes vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 5 dkg vaj, 1 evõkanál szezám mag, 1 evõkanál pirospaprika, 1-1 teáskanál majoránna, tárkony, 2-3 levél friss bazsalikomlevél, 1 rozmaringszál, 1 teáskanál dijoni mustár, 1 evõkanál finomliszt, 2 dl fõzõtejszín, 1 evõkanál fekete olajbogyó, só, bors.

loading...