2024.04.25. - Márk

Sütõben grillezett tonhal

Hozzávalók: 4 szelet tonhal, 2 babérlevél, 1 citrom 6 evôkanál olaj 1 evõkanál apróra vágott oreganó 3 evõkanál (konzerv) kapribogyó õrölt bors só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A citrom héját gyufaszál vastagságúra vágjuk. Az olajban a citromhéjat és a babérlevelet kissé átsütjük, majd levesszük a tûrzôl, lefedjük, és 15 percig állni hagyjuk. A halszeleteket ezzel az olajjal megkenjük, sóval, meghintjük, és mindkét oldalukon pirosra grillezzük.

A maradék olajat áttörjük, belekeverjük a citromlét és a kapribogyót. Sóval, borssal ízesítjük, és felforrósítjuk. A halszeleteket tányérokra adagoljuk, és a szósszal leöntjük. Variáció Hidegen is tálalhatjuk. A grillezett halat teljesen kihûtjük, és a hideg szósszal meglocsoljuk.

Párolt rizst vagy fõtt tésztát kínálhatunk mellé.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!