rss
  • Diós sült banán

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 6 banán meghámozva, hosszába kettévágva, 6 teáskanál porcukor, 6 teáskanál darált dió, 3 evõkanál, diólikõr.

    Tegyük a banánt szorosan egymás mellé jól kivajazott tûzálló tepsibe. Szórjuk be a cukorral. Tegyük forró grillbe, és a cukor megolvadásáig süssük. Vegyük ki a sütõbõl, szórjuk be dióval. Addig süssük tovább, míg a cukor világosra karamellizálódik. Melegítsük meg kissé a likõrt, öntsük a banánra. Azonnal tálaljuk.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Zsírban sült máj

    Hozzávalók: 20-25 dkg libazsír, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 dl tej, kacsamáj.

  • Brassói aprópecsenye

    Hozzávalók: 1,5 kg sertés szûzpecsenye, 10 dkg zsír, 8 dkg füstölt szalonna, 1 dkg fokhagyma, csipetnyi só, törött bors, burgonya.

  • Paradicsomos-zelleres csirkecomb

    Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 50 dkg paradicsom, 2 nagyobb zellergumó, 1 dl tejszín, 1 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 ágacska rozmaring (vagy 1 teáskanál szárított rozmaring), csipetnyi cukor, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só.

  • Angolos kolbászkák

    Hozzávalók: 50 dkg fõtt, darált marhafelsál, 2 fej reszelt hagyma, 1 tojás, só, õrölt fehérbors, 1 evõkanál mustár, curry, olaj.

  • Narancsos darakrém

    Hozzávalók: 1 dl tej, 2 dkg búzadara, 1 db tojás, 0,5 dl narancslé, 1 kk reszelt narancshéj, 1 kk rum, édesítõszer.

  • Francia hagymaleves

    A szeletekre vágott hagymát megpirítjuk az olajon. Ráöntünk kb. másfél liter vizet és beletesszük az ízesítõket (vegetát bõven!). Puhára fõzzük, majd a tûzrõl levéve összeturmixoljuk és beleöntjük a tejszínt. Összefõzzük, majd hozzáadjuk a konyakot. Eközben megpirítjuk a kenyérszeleteket. A pirítósokat a tányérokba helyezzük és vastagon megszórjuk reszelt sajttal. Így tesszük rá a forró hagymalevest. Azonnal fogyasztjuk.

  • Csirke tojásban

    Hozzávalók: 2 db kicsi csibe (összesen 1 kg-nyi), 3 db egész tojás, teáskanálnyi liszt, 1 dl tejföl, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 teáskanál só.

  • Epres dinnyesaláta szõlõvel

    Hozzávalók 4 személyre: 400 g eper, 600 g sárga vagy cukor dinnye, 200 g szõlõ, 2 ek. akácméz, 100 ml Tokaji Szamorodni édes bor, mentalevél.

  • Kekszes õzgerinc

    Hozzávalók: 5 dkg keserû kakaópor, 25 dkg porcukor, 2 dl víz, 50 dkg háztartási keksz, 0,3-0,5 dl rum, 25 dkg Rama Sütõmargarin.

  • Gombapörkölt

    Hozzávalók: 1 nagy fej hagyma, 600 gr gomba, 1 gerezd fokhagyma, teáskanál õrölt paprika, só, bors, babérlevél, kis doboz tejföl, 2 evõkanál liszt, 1 húsleves kocka.

  • Paradicsomleves sajttal

    Hozzávalók: 10 dkg trapista sajt, 8 dl paradicsomlé, 2 ek. olívaolaj, 1 ek. liszt, 1 kávéskanál fûszerpaprika, só, cukor.

  • Almás kosárkák

    Hozzávalók: 30 dkg nyers linzertészta, (otthon készített magy mirelit), 2 savanykás alma, 2 tojás, fél dl tej, 2 csapott evokanál liszt, 1 evokanál olaj, 1 csapott evokanál porcukor, 1 mokkáskanál orölt fahéj, csipetnyi só;

  • Csirkesaláta

    CsirkesalátaA csirkecombokat süssük ki. Amikor kihűltek, vágjuk fel kb. 1cm-es csíkokká. A maradék húsokat is szeleteljük fel csíkokká. A paprikát és a gyömbért aprítsuk fel – gyufanagyságú vékony csíkokká. Az újhagymákat átlósan vágjuk fel vékony szeletekké. A chilit magtalanítsuk, és aprítsuk fel. Keverjük el a szójaszószt, cukrot, ecetet, olajakat. Adjuk hozzá az aprított fokhagymát és chilit. Egy tálban keverjük el a gyömbér, paprika és újhagyma szeleteket, majd öntsük le az öntettel. Helyezzük rá a csirkeszeleteket, majd tálaljuk.

  • Hûsítõ dinnyekehely

    Hozzávalók: 2 db sárgadinnye, 2 kg mandarin, 20 dkg eper, 1 db ananász, 1 doboz õszibarack, 1 dl triple sec, 1 db citrom.

  • Casanova kávé

    Elõmelegített pohárba óvatosan beleöntöm a tojáslikõrt. Vigyázni kell, nehogy az ital a pohár belsõ felén végigcsurogjon. Közben 6 cl gyöngyözõen forró vízben elkeverem a nescafét, s ezt egy kávéskanál segítségével lassan ráöntöm a pohárban lévõ tojáslikõrre.

  • Töltött cukkini

    Töltött cukkiniA cukkinit megmossuk, szárazra töröljük. Hosszában kettévágjuk, a magos-szivacsos belsejét kanállal kikaparjuk. A gombát megmossuk, papír kéztörlőn leszárítjuk és vékony szeletekre vágjuk (mérettől függően előtte kettévágjuk a gombát). A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. Kisebb serpenyőben 1 ek olajat megforrósítunk. Beletesszük a hagymát (és esetleg a fokhagymát), megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Addig pároljuk – többszöri kevergetés mellett – a gombát, amíg a leve elpárolog.

  • Tzatziki saláta

    Összetevõk: 500 g natúr joghurt, 1 db kígyó uborka, 3 gerezd fokhagyma, 1 ek kapor apróra vágva, 1 ek olaj, pár csepp citromlé, frissen õrölt bors.

  • Mozzarellával töltött rizsgolyók sütve

    Hozzávalók:

    - 2 csomag gyors rizs
    - 1 tojás
    - 2 ek frissen reszelt sajt
    - mozzarella
    - tej
    - zsemlemorzsa
    - liszt
    - 1 tojás a panírozáshoz
    - só

  • Svájci felvágottsaláta

    Hozzávalók: 30 dkg párizsi (vagy más felvágott), 10 dkg Gouda sajt (trappista, ementáli), 10 dkg ecetes uborka, 1 pohár joghurt, 1 ek ecet, 1/2 kk só, 1/4 kk õrölt bors.

  • Sült zeller

    Hozzávalók: 1 kg-nyi zellergumó, ízlés szerint só.