Hozzávalók: 1 csésze hajdina, 3 csésze víz, 1 kis fej vöröshagyma, só, majoránna, bazsalikom, kakukkfû, kis olaj.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A hajdinát szûrõben, forró vízzel átmossuk, majd bõ vízbe téve, a feljövõ részeket eltávolítjuk. Leszûrjük és háromszoros vízmennyiséggel felengedve, kevergetve készre pároljuk. A hagymát külön megdinszteljük, majd megforgatjuk benne a megfõtt hajdinát és fûszerezzük.
Amikor már majdnem megfõtt (csak egy kis vízmennyiség van az alján) tehetünk bele zúzott
fokhagymát, a fûszereket. Majd a végén keverjünk hozzá csiliport. és friss petrezselyemmel tálaljuk. Érdemes mindkét elkészítési módot kipróbálni, különbözõ végeredményt kapunk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!