rss
  • Algír krumpli

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 60 dkg burgonya, 6 tojás, 60 dkg gesztenyemassza, 15 dkg vaj, liszt, só.

    A meghámozott krumplit fõzd meg sós vízben, alaposan szûrd le, törd át, hagyd kihûlni, keverd hozzá két tojás sárgáját és a gesztenyemasszát, s adj hozzá kevés sót. (A maradék fehérjét a többi tojással és egy kis sóval habard össze, s tedd félre.)

    A jól kikevert masszát (lisztezett deszkán) nyújtsd ki körülbelül egy centi vastagra, s nagy pogácsaszaggatóval vagy egy pohár szájával vágj belõle korongokat. A tésztadarabokat forgasd lisztbe, majd mártsd meg az elhabart tojásban, s vajon süsd meg mindkét oldalukat.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Csokitorta körtével

    Hozzávalók: 1 kg körte, 13 dkg liszt, 12 dkg cukor, 2 evõkanál kakaó, 1/2 csomag sütõpor, 1/4 teáskanál szódabikarbóna, 15 dkg sütõmargarin, 2 csomag vaníliás cukor, 2 db tojás, 1 dl tejszín.

  • Fokhagymás spagetti

    Hozzávalók: 300 g spagetti, 1,5 dl olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 kicsi, erõs pirospaprika, 1 piros húsú édes paprika, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Gombás metélt

    Hozzávalók:

    - 25 dkg széles metélt
    - 2 dl tejföl
    - 5 dkg gomba
    - 10 dkg füstölt szalonna
    - 1 nagy fej vöröshagyma
    - 1 csokor petrezselyemzöld
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1 csapott evőkanál édes, piros fűszerpaprika
    - 1 mokkáskanál törött fekete bors
    - ízlés szerint só

  • Hagymás ecetes virslisaláta

    Hozzávalók: 2 fej hagyma, 4 pár virsli, 2 ek 20 %-os ecet, 2 kk só, 1 ek cukor, késhegynyi õrölt bors, 2 ek petrezselyemzöld, 1 ek olaj.

  • Õszi vegyes saláta

    Hozzávalók:

    - 3 levél jégsaláta vagy fejessaláta
    - 1 hosszabb zellerszár levelekkel
    - kis fürt szõlõ
    - 3 cikk sütõtök
    - 1 közepes uborka
    - 1 kisebb paprika
    - dió
    - olívaolaj
    - só
    - leheletnyi fahéj

  • Házi raffaello

    Házi raffaelloA lisztet a tejjel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, beledolgozzuk a margarint és a kókuszreszeléket és teljesen kihűtjük. Vizes kézzel kis golyókat formázunk belőle, közepébe mogyorót nyomunk és kókuszreszelékbe forgatjuk. Hozzávalók: 3 evőkanál liszt, 3 dl tej, 1 tasak vaniliáscukor, 5 evőkanál cukor, 15 dkg kókuszreszelék, 10 dkg margarin, beforgatni 5 dkg kókuszreszelék, közepébe földimogyoró. (De készíthetjük a közepében mandulával is.)

  • Õszi zöldségpörkölt

    Hozzávalók: 1 db 1kg-os tömött karfiol, 1 üveg konzerv zöldbab sós lében (kb. 8dl-es üveg), 1 nagyobb fej hagyma, 2 bögre hagyományos tejföl zsír, törtpaprika, só, bors ízlés szerint.

  • Barackos túrólepény

    Hozzávalók:
    40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tojássárgája, 1 csomag sütõpor, 3 evõkanál kakaópor.

    A töltelékhez: 1 kg túró, 25 dkg porcukor, 3 tojás, 5 dkg darált keksz, 1 citrom reszelt héja, 1 tojásfehérje, 1 kg õszibarack.

  • Black Sombrero

    Shakerben összerázzuk, és pohárba szûrjük.

  • Sajtos hagymaleves

    Hozzávalók: 2 nagy fej vöröshagyma, 6 evõkanál olaj, 2 evõkanál liszt, 1,2 liter zöldségleves, fél csokor petrezselyem, 10 dkg ömlesztett sajt, 200 ml száraz fehérbor, só, fekete bors, õrölt kömény, 1 csipet só.

  • Rizses sonkasaláta

    Hozzávalók:

    - 20 dkg rizs
    - 1 evõkanál olaj
    - 30 dkg sonka
    - 1 avokadó
    - 20 dkg koktél paradicsom
    - 1/2 jégsaláta
    - 10 dkg trappista sajt
    - 2 dl tejföl
    - 1 dl majonéz
    - 1 csipet curry

  • Hagymaleves

    Hozzávalók: 3 fej hagyma, 4 evõkanál olaj, 3 evõkanál liszt, só, 2 dl tejfel, 5 dkg reszelt sajt.

  • Ünnepi püspökkenyér

    Hozzávalók:

    - aszalt, száritott gyümölcsök
    - 2 dkg mazsola beáztatva
    - 3 dkg aszalt szilva
    - 3 dkg aszalt sárgabarack összevágva
    - 10 dkg vaj felolvasztva
    - 2 evõkanál teljes kiõrlésü zabpehely
    - 3 evõkanál liszt
    - 2 db tojás fehérje felverve
    - 3 dkg mandulaõrlemény
    - 1 dkg szeletelt, hántolt mandula
    - 1 evõkanál kakaópor
    - 3 evõkanál porcukor
    - rumaroma vagy mandulaaroma
    - vanilliás cukor
    - 1 késhegynyi sütõpor
    - csokoládéöntet (a tetejére)
    - kókuszreszelék
    - vaj a tepsi kikenéséhez
    - liszt a tepsi kikenéséhez

  • Sajtos sült rizs

    A rizst puhára fõzzük. A babot 10 órányi áztatás után fél liter vízben odatesszük fõni, beleaprítjuk a zöldségeket, kivéve a borsót és a kukoricát. Ahogy megfõtt, leszûrjük és óvatosan a rizshez keverjük. Ekkor adjuk hozzá a borsót, a kukoricát, az ízesítõket, majd belekeverjük a tejfölben eldolgozott lisztes, tojásos masszát és a reszelt sajtot.

  • Bólé vegyes gyümölcsökbõl

    Hozzávalók: 20 dkg meggybefõtt, 20 dkg õszibarackbefõtt, 15 dkg eper, 15 dkg ribizli, 1 dl konyak, 1 dl Maraschino likõr, 7 dl száraz fehérbor, 7 dl száraz pezsgõ.

  • Sajtos sonkás tészta

    A tésztát kifõzzük és jól lecsepegtetjük.Turmixgépen leturmixoljuk a sonkát és a tésztához adjuk.Hozzáadjuk a lereszelt sajtot,a tojást,sózzuk,borsozzuk és végül a tejfölt.

  • Tejfölös kaporleves

    Hozzávalók:

    2 csomó kapor, 1 liter csontleves, 2 dkg vaj, 2 dkg liszt, 2 tojássárgája, 1 dl tejföl

  • Tojáslikõrös húsvétitorta

    Hozzávalók: 12 szelethez, 100 g liszt, 50 g margarin, 3 ek. cukor, 1 tojássárgája, 1 db kész sárga piskótatorta;

    A töltelékhez: 350 ml tejszín, 1 cs. habfixálópor, 80 ml tojáslikõr, 12 lap zselatin, 1000 g rebarbara,75 g cukor, 250 g túró, 1 cs. tortazselé, 3 ek. aprított pisztácia;

  • Mignon filee. Bélszín-szelet (Tournedos)

    Hozzávalók: személyenként 8-10 deka bélszín-szelet.

  • Mustáros apróhús

    Hozzávalók: 1 kg orja (húsosan hagyott gerinccsont), 1 fej vöröshagyma, 1 csomag leveszöldség, 1 db erõleveskocka, 1 evõkanál liszt, 2 evõkanál olaj, 1 dl tejföl, 15 dkg rizs, 1 evõkanál mustár, 1 csokor petrezselyem, só.