2024.03.29. - Auguszta

Töltött metélt

Hozzávalók: 25 dkg metélt száraztészta, 30 dkg gomba, 4 dl tejföl, 5 dkg füstölt szalonna, 3 tojás, 2 evokanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 evokanál finomliszt, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál Vegeta, 1 csapott mokkáskanál törött bors, ízlés szerint só;

A tepsihez 2 dkg margarin és 2 evokanál zsemlemorzsa;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A tésztát apróra törjük, és a szokásos módon, sós, forrásban lévo vízben megfozzük. 2 evokanál olajjal összekevert 1 dl tejfölre szedjük, és melegen tartjuk. Közben a megtisztított gombát felszeleteljük, a hagymát hámozás után finomra vágjuk, a petrezselyemzöldet úgyszintén. Az apró kockákra vágott szalonna zsírját kiolvasztjuk, majd rátesszük a hagymát, és megfonnyasztjuk. Megsózzuk, rátesszük a gombát és meghintjük a borssal, valamint a Vegetával. Fedo alatt, saját levében, idonként megkeverve, puhára pároljuk. A lisztet simára keverjük 1 dl vízzel és 1 dl tejföllel, majd a gombára öntve, kevergetés közben jól kiforraljuk. A tuzrol félrehúzva, beleszórjuk a petrezselymet, és ha már nem nagyon forró, egy felvert tojást is belekeverünk. Kisebb tepsit vajjal bekenünk, és zsemlemorzsával beszórunk. A tészta felét beleterítjük, erre pedig rákenjük a gombás masszát. Végül a megmaradt tésztával betakarjuk. A tejfölt simára keverjük a felvert tojásokkal, és ráöntjük a tetejére. 10 percig várakozunk, addig a tejfölös öntetet jól beszívja. Elomelegített forró sütobe toljuk, és 25 percig közepes lángon pirítjuk. Kockákra vágva tálaljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!