2024.03.29. - Auguszta

Tojásos nokedli

Hozzávalók: galuska, tojás, só, olaj;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

Egy tágas edényben melegíts kevés olajat, tedd bele a frissen kifõtt galuskát, s gondosan átforgatva forrósítsd fel. Egy serpenyõbe, ugyancsak felhevített olajra öntsd a megsózott, elhabart tojásokat, s abban kevergesd, míg körülbelül a harmada már megkocsonyásodik. Ekkor a tojást borítsd a galuskára, s keverd át néhányszor, míg egyenletesen rá nem sül.

(A tojásos nokedlit elsõsorban a túlsütéssel lehet elrontani, mert attól kiszárad. Jobb korábban levenni a tûzrõl, mert a tojás még azt követõen is tovább szilárdul az étel hõjétõl.)

Friss fejes salátával egytálételnek is kitûnõ.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!