rss
  • Szardíniás spagetti

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 25 dkg spagetti, 1 kis doboz füstölt hal (sprotni vagy bückling), 2 db húsos zöldpaprika, 1 kis fej vöröshagyma, 1 evokanál tejföl, 1 evokanál só, 1/2 mokkáskanál törött fekete bors, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 2 evokanál olaj.

    Elkészítése:

    A tésztát a szokásos módon, forrásban lévo sós vízbe téve megfozzük, majd egy evokanál olajjal elkevert tejfölre tesszük, és jól összekeverjük. Befedve melegen tartjuk. Míg a tészta fo, elkészítjük a szardíniás ragut. A füstölt halat levétol lecsöpögtetjük. A kis halakat óvatosan szétszedjük, és aparóra vágjuk. A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk és az ereit is kiszedjük. Egészen kis kockákra vágjuk. A vöröshagymát tisztítás után nagyon finomra aprítjuk. A halolajat serpenyobe öntjük, és addig forraljuk, amíg az összes víz elpárolog belole, s csak a tiszta olaj marad a serpenyoben. Erre rászórjuk a hagymát, és folytonosan kevergetve üvegesre pirítjuk, majd rátesszük a zöldpaprikakockákat, és megsózzuk, megborsozzuk. A citromhéjjal is ízesítjük. Fedo alatt addig pároljuk, amíg a paprika üvegessé válik. Ezután a tuzrol félrehúzzuk, belekeverjük a halat, és a ragut a melegen tartott spagetti tetejére öntjük. (Össze is lehet a tésztával keverni, csak a hal ekkor péppé válik benne.)


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Karfiol, vagy kelvirág

    A karfiolt megtisztítva sós vízben puhára fõzzük s azután óvatosan szitára emeljük, hogy minden lé lecsepeghessen róla.

  • Párolt káposzta saláta

    Fejes káposztát meggyalulunk s egy lábosba, melyben már elõbb egy fél fej finomra vágott vereshagymát...

  • Rózsafánk

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 dkg élesztõ, 7,5 dkg cukor, 2,5 dl langyos tej, 2 dkg cukrozott narancshéj vagy citromhéj (készen is kapható kandírozott formában, de ha nincs, elhagyható), 10 dkg mazsola, 2 ek vaníliás cukor, csipetnyi só, 7,5 dkg puha vaj, a sütéshez ghí.

  • Gesztenyetorta

    Hozzávalók: 30 dkg darált keksz, 20 dkg margarin, 5 dkg cukor, 1 csomag gesztenyemassza, 25 dkg áttört tehéntúró, 5 evõkanál rum, 1 evõkanál kakaópor.

  • Nokedli (galuska)

    Hozzávalók: 1 kiló liszt, 2-3 tojás, kávéskanálnyi só.

  • Zöldségkrémes makaróni

    Hozzávalók: 1 csomag vastagabb makaróni tészta, 5 dkg gomba, 1 db padlizsán, 2 db sárgarépa, fél zellergyökér, 10 dkg roquefort sajt, 1 pohár tejszín, 1 evõkanál liszt, 1 teáskanál só, vegeta, csipetnyi curry.

  • Granola

    Hozzávalók:

    6 dl hántolt zab, 3 dl korpás liszt, 2 dl búzacsíra, 1 teáskanál sütõpor, 1/2 teáskanál só, 2 dl barna cukor (pörkölt süvegcukor), 2 dl lágy margarin vagy vaj, 1 dl méz, 1,5 teáskanál vanília, 2 db tojás, 1 dl mazsola, 1 dl durvára darált mandula, 1/2 dl szezámmag, 1/2 dl tisztított, pörkölt, durvára darált napraforgó

  • Banánturmix

    Hozzávalók: 3 fõ részére: 2 db banán, 3 csésze tej, 2 evõkanál méz, 2 teáskanál fahéj, 1 db tojás, 1 evõkanál citromlé.

  • Csillag alakú sütemények

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 30 dkg liszt
    - 20 dkg vaj
    - csipetnyi só
    - 10 dkg porcukor
    - 2 tojás sárgája

    A mázhoz:

    - 15 dkg porcukor
    - pár csepp ételfesték
    - citromlé

    Tölteléknek:

    - 1 üveg szõlõzselé

  • Kaviáros palacsinta

    Hozzávalók: 20 darab sós palacsinta, 5 keménytojás, 1 pohár tejföl, 2 dkg vaj, fél citrom leve, fél csomó metélõhagyma, 2 doboz kaviár, só, bors.

  • Almás palacsintatekercs

    Hozzávalók: A tésztához: 2,5 dl tej, 1 dl tejszín, 3 tojás, 2 tasak vaníliás cukor, 8 evõkanál liszt, olaj a sütéshez, vaj a tál kikenéséhez; a töltelékhez: 1 dl tejszín, 5 dkg mandula, 1 evõkanál porcukor, 1 alma, vagy almadzsem, kevés õrölt fahéj.

  • Currys saláta

    Hozzávalók: 4 tojás, fél fejes saláta, 2 zöldpaprika, 2 paradicsom, 15 dkg csiperkegomba, fél csomó zöldhagyma, 4 dkg dióbél, 1 dl tejföl, 1 dl joghurt, mustár, porcukor, curry, só.

  • Zöldbableves sonkásan

    Hozzávalók:

    - 25 dkg füstölt sonka
    - 1 kg friss zöldbab
    - kevés zsír
    - liszt a rántáshoz
    - 1 db karalábé
    - 2-3 db sárgarépa
    - 1 fej vöröshagyma
    - kevés kapor
    - kevés petrezselyemzöld
    - só
    - ételízesítõ
    - pici pirospaprika
    - 5 dl tej
    - 1 kis pohár tejföl
    - ecet

  • Tonhalleves

    A még majdnem fagyott tonhalat vágjuk kockákra és kevés vajon kb. 5 percig forgassuk át.

  • Brownies

    Hozzávalók:

    a tésztához: 10 dkg félédes csokoládé, 10 dkg dióbél, 12,5 dkg cukor, 10 dkg puha vaj, 10 dkg liszt, 6 tojássárgája, 6 tojásfehérje, 1 csomag vaníliás cukor, 2 evõkanál kakaópor, a mázhoz: 20 dkg csokoládé bevonómassza, díszítéshez: kandírozott cseresznye, zöld pisztácia, dióbél vagy csokoládéreszelék.

  • Eperdzsem

    A gyümölcsöt megmossuk, lecsöpögtetjük. A fõzõedénybe tesszük és rátesszük a cukrot. Egy éjszakát állni hagyjuk. Másnap a forrástól számítva 20 percig fõzzük. Üvegekbe töltjük, tetejére tartósítószert teszünk .Lezárjuk és egy napig száraz dunsztba tesszük.

  • Tejfölös sült csuka

    Hozzávalók:

    450 g csukafilé, 3 evõkanál vaj, 1 apróra vágott kisméretû hagyma, 1 kockára vágott zöldpaprika, 1 kockára vágott zellerszár, 1/2 pohár meghámozott, kimagozott, felaprított paradicsom, 1 1/2 pohár sûrû tejföl, 1 pohár reszelt svájci sajt, 1/2 pohár zsemlemorzsa, 1/2 kiskanál só;

  • Metélõhagyma-mártás

    Nyolc személyre vegyünk négy tojást, fõzzük meg egész keményre, tisztitsuk meg héjától és tálba reszeljük jól meg, adjunk hozzá négy kanál borecetet...

  • Kelkáposztaleves virslivel

    Hozzávalók: egy kis fej kelkáposzta, egy fej vöröshagyma, egy gerezd
    fokhagyma, egy kanál zsír, egy kanál liszt, késhegynyi pirospaprika, köménymag, törött bors, só, 2 pár virsli.

  • Gombás canelloni

    Hozzávalók: 5 dkg szalonna felkockázva, l ek olaj, 40 dkg darált hús, 3 dkg szárított vargánya, 1 fej apróra vágott hagyma, 1 csomó apróra vágott petrezselyem, 1 ek bazsalikomszárítmány, 10 dkg csíkozott zeller, 1 reszelt sárgarépa, 1 dl száraz vörösbor, só, szerecsendió, bors.