2024.04.25. - Márk

Sonkás kocka

Hozzávalók: 50 dkg száraztészta (bármilyen lapos formájú), 20 dkg apróra vagdalt fõtt, füstölt hús (sonka, tarja, csülök), 3 db tojás, 1 dl tejföl vagy tejszin, 1 kk só, késhegynyi õrölt bors, 1 ek zsiradék;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A csomagoláson jelzettek szerint kifõzzük a tésztát. A vagdalt füstölthúst összekeverjük a tejföllel, a tojássárgákkal és a borssal. A tojásfehérjékbõl kemény habot verünk.

A húsos keveréket összekeverjük a kifõtt tésztával és csak kóstolás után sózzuk, mert a hús eleve sós. Jól összedolgozzuk, majd belekeverjük a tojáshabot is. Kivajazott szétszedhetõ tortaformába vagy tepsibe töltjük és 180 fokon kb 20-30 percig sütjük, amíg a teteje kérges nem lesz. Tálalás elõtt a tortaforma peremét levesszük, és tortaszerûen szeleteljük, vagy kockákra vágjuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!