2024.04.24. - György

Ravioli tejszínmártásban

Hozzávalók: 1/2 zacskó (125g) szárított ravioli, 10 dkg fott, füstölt sonka, 10 dkg mirelit zöldborsó, 10 dkg csiperkegomba, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 dl tejszín, 1/2 csokor metélohagyma, 2 evokanál vaj vagy margarin, só, fehér bors;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

Kb. 5 dl sós vizet jénai vagy kerámiatálba öntünk, és mikrohullámú készülékben lefedve, 600 watton 7 perc alatt felforraljuk. Hozzáadjuk a raviolit meg 1 evokanál vajat vagy margarint, és ugyanazzal a teljesítménnyel további 10-12 percig fozzük. A tésztát leszurjük, hideg vízzel leöblítjük és lecsöpögtetjük. A vöröshagymát megtisztítjuk, és apró kockára vágjuk. A megtisztított fokhagymát összezúzzuk. Mindkettot jénai vagy kerámiatálba tesszük, és a maradék zsiradékkal együtt 600 watton 1 percig pároljuk. A gombát megtisztítjuk, megmossuk, és vékonyan felszeleteljük, a párolt hagymafélékhez adjuk, majd változatlan teljesítménnyel további 1 percig fozzük. A füstölt sonkát kockára vágjuk, és a fagyasztott zöldborsóval együtt a hagymás gombához adjuk. Felöntjük a tejszínnel, sóval és õrölt borssal ízesítjük, majd 600 watton 2 percig pároljuk. Hozzáadjuk a raviolit, összekeverjük a mártással, és 600 watton 1 perc alatt összemelegítjük. A metélõhagymát megmossuk, felaprítjuk, és meghintjük vele a tejszínmártásos tésztát. Reszelt sajtot (például goudát) kínálunk mellé.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!