rss
  • Rakott tészta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 zacskó milánói makaróni tészta, 1/4 kg darálthús, 1 kis szál lecsókolbász vagy parasztkolbász 1 nagy doboz tejföl A tetejére sajt, az ízesítéshez só, vegeta, pirospaprika, olaj;

    Elkészítése:

    A zacskó milánói tésztát megfõzzük. A darálthúst megpirítjuk a kolbásszal és paprikát hozzáadva pörköltesen fõzzük max 10 percig. A tészta egy részét a hõálló edény aljára tesszük, fölé ezt a darálthúsos masszát, azután megint tészta és akkro rá a tejfölt (a tejfölt kikeverhetjük 2 evõkanál lisszttel is, hogy sûrûbb legyen). A tetejére bõ sajtot reszelünk és betesszük az elõmelegített sütõbe és kb 25 percig sütjük amíg banrás nem lesz a sajt a tetején. Miután kihûlt felvágjuk és tálaljuk Rendkívül laktató étel és nagyon finom.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Wellington pulykamell

    Hozzávalók: 1 pulykamell, gombapép, só, bors, szárított bazsalikom, olaj, 20 dkg leveles tészta, 1 tojás.

  • Gesztenyegolyó

    25 dkg gesztenyemasszát 5 dkg vajjal, 2 evõkanál porcukorral, kevés vaníliával és 1 kávéskanál kakaóporral jól elkeverünk, majd vizes kézzel golyókat formázunk.

  • Csirkekrémleves

    Hozzávalók:

    1,2 l csirkeleves (kockából), 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 5 dkg darált dió, 2 dkg durvára vágott pirított dió, 30 g liszt, petrezselyemzöld, currypor, õrölt fekete bors, só, 6 dkg levestészta

  • Mandelbrot (Mandulás kenyér)

    Hozzávalók:

    1 csésze margarin, másfél csésze cukor, 4 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, fél csésze szilvapálinka, 4 csésze liszt, 1 teáskanál só, 4 teáskanál sütõpor, 1 csésze mazsola, 1 csésze kókuszreszelék, 1 csésze durvára vágott dió, 1 csésze hámozott, darabolt mandula.

  • Buenosi marhapörkölt (Argentína)

    Hozzávalók: 1 kg tarja kockára vágva, 1 ek. csípõs pirospaprika, 25 dkg kockára vágott füstölt sonka, 35 dkg áztatott fehér szárazbab, 2 ek. zsír, 1 felkockázott nagy hagyma, 1 hámozott, kimagozott aprított paradicsom, 1 csésze fõtt kukorica (só nem!).

  • Mandulás csirkemell

    Hozzávalók 4 személyre: 4 (egyenként 150 g-os) csirkemell, 100 g felaprított mandula, 2 teáskanálnyi õrölt mandula, 1 evõkanál liszt, 1 tojás, 2 evõkanál akácméz, 2 evõkanál ecet, 3 evõkanál olaj, só, bors.

  • Sajtos rakott pulykamell

    Hozzávalók: 1 kg pulykamell, 40 dkg reszelt sajt, 5 dl tej, 5 db tojás, fokhagymakrém, zsemlemorzsa, liszt, margarin, só.

  • Szarvas vagy õzfilé roston

    Hozzávalók:

    600 g szarvas vagy õzfilé, 1 dl olaj (olíva), só, õrölt bors, kakukkfû, rozmaring, zúzott fokhagyma

  • Túróval töltött párizsi szeletek

    Hozzávalók: 8 vastag szelet párizsi, 40 dkg túró, 4 db tojás, 10 dkg zsír, 1 dkg só, 1 csomó metélõhagyma, 2 dl tejföl.

  • Amerikai palacsinta

    Hozzávalók: 1.25 pohár liszt, 2 e.k. cukor, 2 t.k. sütõpor, 0.5 t.k. só, 2 e.k. olaj, 1.25 pohár víz.

  • Csirkesaláta

    CsirkesalátaA csirkecombokat süssük ki. Amikor kihűltek, vágjuk fel kb. 1cm-es csíkokká. A maradék húsokat is szeleteljük fel csíkokká. A paprikát és a gyömbért aprítsuk fel – gyufanagyságú vékony csíkokká. Az újhagymákat átlósan vágjuk fel vékony szeletekké. A chilit magtalanítsuk, és aprítsuk fel. Keverjük el a szójaszószt, cukrot, ecetet, olajakat. Adjuk hozzá az aprított fokhagymát és chilit. Egy tálban keverjük el a gyömbér, paprika és újhagyma szeleteket, majd öntsük le az öntettel. Helyezzük rá a csirkeszeleteket, majd tálaljuk.

  • Mozzarellás olasz paradicsomsaláta

    Hozzávalók: 1 csomag mozzarella golyó, 10 db koktél paradicsom, fodros szélû saláta, újhagyma, olivaolaj, bazsalikomlevél.

  • Gulyás német módra

    40 dkg apróra vágott hagymát zsíron fonnyasszunk meg. Megsózzuk, megpaprikázzuk, hozzáadunk kb. 40 dkg kockára vágott marhahúst.

  • Töltött cukkini

    Töltött cukkiniA cukkinit megmossuk, félbe vágjuk, és a belsejét kivájjuk úgy, hogy max. 2 cm vastagságú legyen. A hagymát apróra vágjuk, olajon megfuttatjuk, hozzákeverjük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, fokhagymázzuk, majd kevergetve max. 10 percet sütögetjük. Félrehúzzuk a tűzről, belekeverjük az apróra vágott paradicsomot, és paprikát valamint elkeverünk benne egy nyers tojást. A félbevágott cukkiniket egy tepsibe helyezzük, megtöltjük a húsos keverékkel, majd betoljuk a kb. 180 fokos sütőbe. Ha majdnem megpuhult a cukkini, reszeljünk, vagy vágjunk rá sajtot.

  • Bundás zeller

    A meghámozott zellert vágd ujjnyi szeletekre, majd egy kevés sós vízben (vagy gõzben) párold puhára, majd alaposan csurgasd le.

  • Bercy mártás

    Hozzávalók: 25 dkg vaj, 3 tojássárgája, 1,5 dl fehérbor, 5 dkg vöröshagyma, 5 dkg hal- vagy húskivonat.

  • Blue Heaven

    Hozzávalók: 5 cl fehér rum, 1,5 Amaretto, 1,5 cl Blue Curaçao, 1,5 cl friss lime-lé, 9-10 cl ananászlé, jég.

  • Paradicsomos kenyér

    Hozzávalók: 30 dkg paradicsom, 2 dkg élesztõ, 40 dkg liszt, 1 kiskanál cukor, 1 kiskanál kakukkfû, bors, 1 evõkanál vaj.

  • Karamellizált zöldségek

    Hozzávalók:

    - 2 szál sárgarépa
    - 2 nagyobb fej fõzõhagyma
    - 4 kis fej lilahagyma
    - fél piros húsú kaliforniai paprika
    - 1 marék nagyon zsenge cukorborsó héjastól
    - 7-8 dkg cukor
    - 0,5 dl fehérborecet
    - 1,25 dl forró víz
    - csipet só
    - citromlé
    - bors

  • Erdõmester sült

    Hozzávalók: 50 dkg tarhonya, 2 fej vöröshagyma, 20 dkg füstölt kenyérszalonna, 1 evõkanál pirospaprika, zsemlemorzsa, 1 kg sertéscomb, 1 kg marhafelsál, 5 dl tejföl, só, bors és egy kukta.