2024.04.24. - György

Milánói makaróni egyszerûen

Hozzávalók: 500 g makaróni tészta, 3 kicsi konzerv sûritett paradicsom, 20 dkg párizsi, 1 pohár tejföl, 15 dkg reszelt sajt, ízlés szerint só, cukor, morzsolt majoranna;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

Tegyük fel a tésztát fõni, közben készítsül el a szósz. Elõször daráljuk le a párizsit, ezt célszerû húsdarálóval. Majd öntsük a sûrített paradicsomokat lábosba és hozzá kevés viztet úgy, hogy közben a konzerves dobozokat kiöblítjük. Kezdjük el melegíteni és lassan keverjük hozzá a darált párizsit és a sót. Mikor már forrni kezd tegyük hozzá a tejfölt, az örölt majorannát és a cukrot ízlés szerint. Pár percig hagyjuk a tûzön, majd takarjuk le fedõvel és várjunk kb. 10 percet. A lecsúrgatott tésztával összekeverjük és reszelt sajttal tálaljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!