2024.04.24. - György

Krumplis tészta

Hozzávalók: 1 kg krumpli, 50 dkg száraztészta (nagykocka vagy orsó), 0,7 dl étolaj, 2 dl tejföl, só, bors, törött pirospaprika, víz a tészta kifõzéséhez;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A krumplit kockákra vágom, meghintem pirospaprikával és jól összekeverem. Egy nagy méretû (4-5 liter) teflon lábasba öntöm az olajat. Elõmelegítem nagy lángon 1 percig, majd beleöntöm a megpaprikázott krumlit. A legnagyobb lángon, fakanállal kevergetve fedõ nélkül sütöm addig, míg zsemlebarnára sül és levet nem ereszt.

Ekkor megsózom, meghintem borssal, lefedem és kis lángon sütöm addíg, míg a kifõtt tészta is elkészül. A tésztát leszûrés után közvetlenül a krumplira öntöm és óvatosan megkeverem. Adagolás után tejföllel meghintem. Az elõkészités után 30 perc alatt elkészíthetõ, nagyon olcsó, egyszerû étel.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!