Hozzávalók: 20 dkg méz, 45 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 10 dkg vaj, 3 tojás, 5 dkg dió, 5 dkg mazsola, 10 dkg kandírozott gyümölcs, 1 csomag sütõpor, amennyi tejet felvesz, összesen 1 kiskanál ánizs, fahéj, szegfûszeg, barackdzsem, fél gr citrom reszelt héja.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A vajat s mézet gõzön felmelegítjük, majd hozzáadjuk a tojás sárgáját, a cukor mennyiség felét, a fûszereket, citromhéjat, az egészbõl habot verünk. Hozzáadjuk a lisztet, sütõport, a tejet, puha masszává kavarjuk. Kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük, a masszát megkenjük barackdzsemmel. A cukor másik felével, a tojásfehérjével habot verünk, beleszórjuk a vágott gyümölcsöket s egyenletesen ráhelyezzük a dzsemre. Lassú tûzön rózsaszínûre sütjük. Kihûlve háromszögekre vágjuk.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!