2024.04.20. - Tivadar

Csirkemáj olasz módra

Elkészítéséhez: 1 kanál liszt, 1 kávéskanál só, 1 késhegynyi bors, 1 kávéskanál szárított, porrá tört zsálya vagy majoránna, ½ kg csirkemáj, 3 szelet füstölt szalonna, ½ pohár száraz fehér bor, 4 szelet fehér kenyér és vaj szükséges;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az elõkészület szakaszában a lisztet összekavarjuk sóval, borssal és zsályával. A megmosott, megtisztított és falatnyi darabokra vágott májakat beleforgatjuk a lisztbe. A szalonnaszeleteket felvagdaljuk és 3 dkg vajon megpirítjuk. Szûrõkanállal kiszedjük, helyébe tesszük a májat és egészen kis lángon 8-10 percig pároljuk. Szûrõkanállal kivesszük és melegen tartjuk. A levét három percig forraljuk a borral.

Ezt követõen négy nagy szelet fehér kenyérrõl körös-körül levágjuk a héját és külön serpenyõben, bõ vajban pirosra sütjük. Forró tálra tesszük, eloszlatjuk rajta a májat, leöntjük a boros levével és rászórjuk a pirított szalonnát. Kelvirág-salátát kínálunk hozzá. Jó étvágyat kívánunk!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!