2024.04.20. - Tivadar

Valentin (hab)csók

Hozzávalók: 2 tojásfehérje, 7.5 dkg cukor, 5 dkg liszt, 1 tk kókusz eszencia, 3 dkg vaj vagy margarin, olvasztva, ½ tk reszelt zöldcitrom héj, 2 ek kókuszreszelék (cukormentes), 12 db papírcsík.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A papírcsíkokra üzeneteket írunk. A sütõt 160 fokra elõmelegítjük. Két tepsit sütõpapírral kibélelünk, majd 9 cm-es köröket rajzolunk rájuk.

A tojásfehérjéket egy elektromos habverõvel (nem túl kemény) habbá verjük, majd belehabarjuk a cukrot. Óvatosan, egy lapáttal a habba fordítjuk a vajat, eszenciát, zöldcitrom héjat.

Egy-egy evõkanálnyi habot rakunk a tepsiben kijelölt körök közepébe, a kanállal egyenletesen a kör alakban elsimítjuk. Megszórjuk kókuszreszelékkel, és 5 percig világosra sütjük.

A meleg kekszeket alulról fellazítjuk egy lapáttal, mindegyik közepébe tesszünk egy papírcsíkot, félbehajtjuk, majd a két szélét fogva egy pohár peremére helyezzük, és függõlegesen tartva behajlítjuk. A kekszeket rácson hûlni hagyjuk. A fenti lépéseket megismételjük a maradék habbal és kókuszreszelékkel.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!