2024.04.20. - Tivadar

Vajbabos pulykaragu

Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg vajbab vagy zöldbab, 6 dkg vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 15 dkg paradicsom, maréknyi fekete olajbogyó, 40 dkg pulykamellfilé, só, fehér bors, 3-4 ek olaj
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A megtisztított babot kettévágjuk. A vörös, és a fokhagymát finomra aprítjuk. A paradicsomot és az olajbogyót felszeleteljük.

A pulykahúst nagyobb kockákra vágjuk, majd sóval és borssal ízesítjük.

A felhevített olajon üvegesre pirítjuk a kétféle hagymát. Hozzáadjuk a húst, majd fehéredésig pirítjuk, és felöntjük 1 dl. vízzel. Fedõ alatt kb. 10 percig pároljuk, közben néha megkeverjük.

A húshoz adjuk a babot, a paradicsomot meg az olajbogyót, majd sóval, borssal ízesítve, kb. 10 pároljuk, közben néha megkeverjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!