2024.03.19. - József, Bánk

Sonkás rakott hal

Hozzávalók:
1 kg hal, 20 dkg sonka, 1 teáskanál mustár, ételízesítõ, só, õrölt bors, õrölt paprika, 1 db tojás, 1 dl kefir, 20 dkg uborka, étolaj;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A sonkát felszeleteljük. Az uborkát megpucoljuk és hosszában felszeleteljük. A halat megtisztítjuk, megmossuk, felszeleteljük. Sóval és ételízesítõvel beszórjuk. Egy tûzálló edényt margarinnal kikenünk és belefektetjük az uborkát, kissé megsózzuk. Erre fektetjük a halszeleteket és rákenjük a mustárt. Erre rakjuk a sonkaszeleteket, melyeket kissé megszórunk õrölt borssal. Meglocsoljuk étolajjal. A kefirt összekeverjük a tojással és sóval, majd a sonkára locsoljuk. Elõmelegített sütõben készre sütjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!