25 deka liszt, 25 deka cukor, 25 deka vaj, vagy margarin, 25 deka õrölt dió, egy-egy késhegynyi õrölt fahéj, és szegfûszeg, 3 tojás sárgája, egy kevés fehér bor. Töltelékhez: barackíz, zsír a tepsi kikenéséhez.;
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Összegyúrjuk a lisztet, a cokros, az õrölt diót, a vajat vagy margarint,és a tojás sárgákat annyi borral, hogy rugalmas tésztát kapjunk, majd fahéjjal és szegfûszeggel ízesítjük. Kinyújtva, kizsirozott tepsibe terítjük és aranysárgára sütjük. Ha kihült hosszában két lapra vágjuk és baracízzel töltjük. Kockára vágva rakjuk asztalra.