2024.03.19. - József, Bánk

Tejfölös lecsó

Hozzávalók:
5-6 nagyobb zöldpaprika, 1 jó nagy fej vöröshagyma, 4-5 dkg zsír vagy 4 evõkanál olaj, 1 bõ teáskanál pirospaprika / édes /, 2 paradicsom, 1 teáskanál liszt, 1 dl tejföl, só ízlés szerint.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Készítése:

A hagymát nagyon apróra vágjuk és a zsíradékon fedõ alatt puhára pároljuk, megszórjuk a pirospaprikával. A megmosott, csumájától, ereitõl megtisztított, kisebb szeletekre vágott zöldpaprikát hozzáadjuk, és fedõ alatt üvegesre pároljuk. A paradicsomok héját lehúzzuk, feldaraboljuk, a paprikához adjuk, ízlés szerint sózzuk, s néhány percig együtt / most már fedõ nélkül / fõzzük. A lisztet a tejföllel csomómentesen elkeverjük, a lecsóhoz adjuk, s kevergetve még néhány percig fõzzük. Ha esetleg túl sûrû lenne egy kevés tejjel hígíthatjuk. Hogy jobb íze legyen szoktam bele tenni karikára vágott lecsókolbászt, még a paprikával együtt a párolás elött. Tarhonyával, vagy galuskával szoktam tálalni.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!