1 kg-os fejes káposzta, * 10-15 dkg füstölt szalonna, * 20-25 dkg füstölt kolbász, * só, ételízesítõ ízlés szerint, * 1 kávéskanál édes fûszerpaprika;
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A káposztát négyfelé vágjuk, torzsáját kivesszük, majd laskára szeleteljük, megsózzuk, és 30 percre letakarva félretesszük. Közben a kockára vágott szalonnát üvegesre pirítjuk. Beletesszük a kinyomkodott káposztát és a karikára vágott kolbászt. Lefedve, néha megkevergetve pároljuk. Ha szükséges még ízlés szerint sóval, ételízesítõvel ízesítjük. Ha a káposzta megpuhult megszórjuk a paprikával, összekeverjük, de tovább már nem fõzzük. Jó melegen tálaljuk friss kenyérrel. Ha laktatóbban szeretnénk tálalni, kínálhatunk mellé hajában fõtt burgonyát.