2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Kolbászos káposzta

Hozzávalók/ 4 személyre /:
1 kg-os fejes káposzta, * 10-15 dkg füstölt szalonna, * 20-25 dkg füstölt kolbász, * só, ételízesítõ ízlés szerint, * 1 kávéskanál édes fûszerpaprika;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Készítése:

A káposztát négyfelé vágjuk, torzsáját kivesszük, majd laskára szeleteljük, megsózzuk, és 30 percre letakarva félretesszük. Közben a kockára vágott szalonnát üvegesre pirítjuk. Beletesszük a kinyomkodott káposztát és a karikára vágott kolbászt. Lefedve, néha megkevergetve pároljuk. Ha szükséges még ízlés szerint sóval, ételízesítõvel ízesítjük. Ha a káposzta megpuhult megszórjuk a paprikával, összekeverjük, de tovább már nem fõzzük. Jó melegen tálaljuk friss kenyérrel. Ha laktatóbban szeretnénk tálalni, kínálhatunk mellé hajában fõtt burgonyát.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!