2024.04.16. - Csongor

Almás csokis fahéjas rumos muffin

Hozzávalók:
3 kisebb alma, 2 narancs, reszelt citromhéj, vagy narancshéj , fahéj, 4 csomag vaníliás-cukor, ízlés szerint kristálycukor/kb 5 evõkanál) , 1 pohár natúr joghurt, sütõpor, szódabikarbóna 3 kk bármilyen aroma, rum, vanília, mandula, citrom/de legjobb a rum), étcsokoládé, liszt ízlés szerint/kb 3-4 pohár), 1dl olaj, 3 tojás;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:
Az almákat héjastól lereszelem, hozzáadom a vaníliás-cukrot a fahéjat és a felkockázott narancsot, belereszelem a citromhéját. A tojásokat a cukorral robotgéppel elkeverem hozzáadom a joghurtot és az aromát , elkeverem majd végén jöhet bele az olaj. A lisztbe szórom a sütõport és a szódabikarbónát és a felkockázott csokit. Én elõször az almás keveréket adom a liszthez összekeverem, majd jöhet a tojásos aromás keverék. Fakanállal elkeverem, a sütõt elõmelegítem és 180 200 fokon 15-20 percig sütöm, vagy addig míg a villára nem ragad tészta.

Bármilyen gyümölccsel finom, barack, banán, meggy, csak a fantáziánk szab határt.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!