2024.04.25. - Márk

Mandulás-mogyorós szelet

Hozzávalók:
1 csésze liszt, 1/4 tk sütõpor, 10 dkg puha vaj, 1/3 csésze barna cukor, 5-5 dkg darált mogyoró és mandula;

A tetejére:
2 tojás 1/4 csésze barna cukor, 3/4 csésze méz, 2 ek liszt, csipetnyi só, 5-5 dkg aprított mogyoró és mandula, 5 ek aprított tejcsokoládé;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

Egy tálban lisztet, a sütõport, és a darált magvakat összekavarjuk. Egy másik tálban a vajat a barna cukorral habosra keverjük majd a lisztes keveréket beledolgozzuk. Kivajazott 30x20 cm-es tepsibe nyomkodjuk. Elõmelegített 180 fokos sütõben 10 percig sütjük, majd hûlni hagyjuk.

Egy tálban a tojásokat felverjük, hozzákeverjük a cukrot, a mézet, a lisztet, a csokoládé darabkákat és a sót. Ráöntjük a kihûlt tésztára, és rászórjuk a mogyorót valamint a mandulát. Elõmelegített 180 fokos sütõben 25 perc alatt készre sütjük. Kihûtve szeleteljük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!