2024.03.29. - Auguszta

Alma mézkéregben

Hozzávalók: 1/2 dl apróra vágott datolya, 1/2 dl méz, 2 evõkanál durvára darált (pekán/hikori) dió, 2 teáskanál reszelt citromhéj, 1 dl Graham kenyérmorzsa (vagy zsemlemorzsa), 1 teáskanál fahéj, 6 db közepes, savanykás alma, 1 dl olvasztott vaj, 2 dl méz.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Vegyük a fél deci mézet elõször, ehhez keverjük a datolyát, a diót és a citromhéjat. Keverjük össze a morzsát és a fahéjat is. Fúrjuk ki a magházat az almákból, majd mindegyik alma felsõ harmadát hámozzuk meg. Tegyük õket egy megfelelõ méretû (kb. 25x15x5 cm-es) tûzálló tálba.

A datolyás tölteléket töltsük a magházak helyére, majd a maradék vajat és a mézet kanalazzuk az almákra. 200° C-os sütõben süssük õket kb. 30 percig (vagy amíg meg nem puhulnak - ezt a beléjük szúrt vékony késsel vagy tûvel ellenõrizhetjük). A sütés során 8-10 percenként öntözgessük az almákat a tál alján összegyûlt olvadt mézzel. Forrón tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!