10 tojás, 5 dkg vaj, 5 dkg zsír, 30 dkg ürü-, bárány- vagy borjúvese, só, bors, 1 csokor petrezselyemzöld, 2,5 dl madeira mártás;
Tojás tálon, vesével, Meyerbeer módra recept
Hozzávalók:
10 tojás, 5 dkg vaj, 5 dkg zsír, 30 dkg ürü-, bárány- vagy borjúvese, só, bors, 1 csokor petrezselyemzöld, 2,5 dl madeira mártás;
A vesét a pirításhoz elõkészítjük. Tûzálló tálat vajjal kikenünk, egyenként beleütjük a nyers tojásokat, gyengén megsózzuk, középmeleg sütõben úgy sütjük meg, hogy a sárgája lágy maradjon. Közben az elõkészített vesét serpenyõben, nyílt láng felett, erõs tûzön, állandó keverés, forgatás közben zsíron megpirítjuk. Sóval, törött borssal fûszerezzük, és apróra vágott zöldpetrezselyemmel elkeverjük. Mikor megpirult, a sütõbõl kivett, tálon sült tojás mellett a vesét felhalmozzuk és körülöntjük forró madeira mártással.
10 tojás, 5 dkg vaj, 5 dkg zsír, 30 dkg ürü-, bárány- vagy borjúvese, só, bors, 1 csokor petrezselyemzöld, 2,5 dl madeira mártás;