2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Tojás tálon, vesével, Meyerbeer módra recept

Hozzávalók:
10 tojás, 5 dkg vaj, 5 dkg zsír, 30 dkg ürü-, bárány- vagy borjúvese, só, bors, 1 csokor petrezselyemzöld, 2,5 dl madeira mártás;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A vesét a pirításhoz elõkészítjük. Tûzálló tálat vajjal kikenünk, egyenként beleütjük a nyers tojásokat, gyengén megsózzuk, középmeleg sütõben úgy sütjük meg, hogy a sárgája lágy maradjon. Közben az elõkészített vesét serpenyõben, nyílt láng felett, erõs tûzön, állandó keverés, forgatás közben zsíron megpirítjuk. Sóval, törött borssal fûszerezzük, és apróra vágott zöldpetrezselyemmel elkeverjük. Mikor megpirult, a sütõbõl kivett, tálon sült tojás mellett a vesét felhalmozzuk és körülöntjük forró madeira mártással.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!