rss
  • Ajókával burkolt hal

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 4 süllõ, só, 1 kk fehér bors, 16 ajóka gyûrû, 1 tojás, 10 dkg édes morzsa, 2 ek reszelt sajt, 1 dl tejszín, 1 dl víz, 1 citrom, 5 dkg vaj, 1 kk petrezselyem.

    loading...

    A megtisztított halakat megfûszerezzük, halanként hat ajóka gyûrût húzunk rájuk, beleforgatjuk a felvert tojásba, morzsába, majd tepsibe helyezzük, rászórjuk a sajtot, és sütés közben olvasztott vajjal locsolgatjuk. Ha megsült, eltávolítjuk a szaftját, és hozzzákeverjük a tejszínt, vizet, kevés sót, belerakjuk a halat, végül tálaljuk.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Bostoni pulykamell

    Hozzávalók: 70-80 dkg kicsontozott pulykamell, 10 dkg angolszalonna, 2 dkg vaj, 4 paradicsom, 2 dl tejföl, 1 mokkáskanál füstízû só, kevés só, ízlés szerint õrölt bors.

  • Tejszínes sárgarépa fõzelék

    Hozzávalók:

    - 1 kg reszelt sárgarépa
    - 8 dl tej
    - 3 dl tejszín
    - 4 púpos evõkanál liszt
    - 1 dl ét olaj
    - 1 dl víz
    - 2 teáskanál só
    - 1 púpos evõkanál kristálycukor
    - ízlés szerint további kristálycukor
    - 1 citrom héja
    - 2 evõkanál citromlé
    - 1 kis csokor apróra vágott petrezselyem
    - 2 teáskanál szárított, morzsolt kakukkfû
    - 1 teáskanál õrölt fehérbors
    - 1 teáskanál szárított, õrölt gyömbér

  • Jávai fahéjas kávé

    Hozzávalók 2 adaghoz: 4 kk. instant kávé, 100 ml habtejszín, õrölt fahéj néhány koktélcseresznye, 2 ek. gyömbérszirup, 2-3 ek. cukor.

  • Citrom zselatin

    Hozzávalók 2 személyre: 1,5 ek. zselatin, 2 citrom reszelt héja, 1 dl forró, száraz fehérbor, 4 ek. citromlé, 2 dl forró víz, 12 dkg cukor.

  • Bíboros mártás

    Hozzávalók: 15 dkg vaj, 8 dkg rákvaj, 4 dkg liszt, 1 dl tejszín, 3 dl tej, 2 tojássárgája, só, bors, Cayenne bors, konyak, kevés pirospaprika.

  • Bakonyi betyárleves

    A marhahúst felvágjuk 4 szeletre, és hideg vízben feltesszük fõni. Sóval, egész borssal ízesítjük. Amikor majdnem puha, hozzáadjuk a csirkecombokat, a metéltre vágott zöldséget, a felaprított hagymát, az erõs paprikát, majd készre fõzzük. A lisztbõl és a tojásból vékony, kemény tésztát gyúrunk, a levesbe tépkedjük és megfõzzük.

  • Debreceni mézes

    Hozzávalók: 4 db tojás, 10 dkg porcukor, 1/2 kg liszt, 1 csomag sütõpor, 4 dl méz, 1/2 dkg õrölt fahéj, 3 dkg õrölt szegfûszeg, 5 dkg apróra metélt dióbél.

  • Töltött csokitojás

    Hozzávalók:

    - 8 csokitojás
    - 25 dkg túró
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - ízlés szerint cukor
    - 1 tojássárgája
    - 1/4 csomag zselatinfix

    A díszítéshez:

    - gumicukor vagy kész marcipánvirág

  • Csípõs spagetti

    Hozzávalók: 50 dkg spagetti, 4 gerezd fokhagyma, 8 szardella filé (konzerv), 4 dl olaj, fél hegyes pirospaprika, 4 evõkanál finomra petrezselyem, 4 dkg zsemlemorzsa, bors, só.

  • Gombapörkölt

    Hozzávalók: 1 nagy fej hagyma, 600 gr gomba, 1 gerezd fokhagyma, teáskanál õrölt paprika, só, bors, babérlevél, kis doboz tejföl, 2 evõkanál liszt, 1 húsleves kocka.

  • Karamellás tetejû puding

    Hozzávalók:

    Tészta:

    - 25 dkg liszt
    - 1/2 csomag sütõpor
    - 10 dkg porcukor
    - 5 dkg vaj
    - 1 ek méz
    - 1 egész tojás
    - 1 tojássárgája
    - 0,5 dl tej

    Sárga krém:

    - 5 dl tej
    - 2 cs vaníliás pudingpor
    - 2 dl víz
    - 2 ek liszt
    - 15 dkg porcukor
    - 1 kocka margarin

    Fehér krém:

    - 6 ek cukor
    - 1/2 l tejszín
    - 1 tk zselatin
    - 1 dl víz

    Máz:

    - 8 dkg porcukor
    - 1 cs karamellpuding
    - 1 nagyobb ek napraforgó olaj
    - 2 ek forró víz

  • Ananászos sült csirke

    Hozzávalók: 1 közepes csirke, vagy 2 mell és 2 comb, 1 doboz ananászkonzerv (karika), l fej szálasra vágott hagyma, 2 kanál olaj vagy páros margarin, só.

  • Török joghurtleves

    Hozzávalók: 8 dl joghurt, 12 dkg uborka, 1 csomó kapor, 25-30 borsmentalevél, 1 mk só, késhegynyi bors, 3 gerezd fokhagyma.

  • Farvli (tarhonya)

    Hozzávalók: l tojás, l csésze liszt, só, kevés víz.2 kanál olaj, kb. 2 dl húsleves.

  • Pincepörkölt vörösborral

    Hozzávalók: 2 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál olaj, 80 dkg marhalábszár, 1-2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 2 dl vörösbor, 1 kg burgonya, pirospaprika, köménymag, só.

  • Fügés kacsasült

    Hozzávalók:

    - 1,5 kg egész kacsa
    - 3 ek olvasztott vaj
    - 1 db nagy vöröshagyma négybe vágva
    - 1 db babérlevél
    - 0,5 tk õrölt köménymag
    - 2 tk szárított kakukkfû
    - 1 tk õrölt bors
    - 1 tk só

    Fügés narancsmártáshoz:

    - bõ 3 dl friss narancslé
    - 5 dkg cukor

  • Csicseriborsóleves

    Hozzávalók:

    12 dkg csicseriborsó (egy éjszakát áztatva), 1 kis krumpli, 1 szép szál póréhagyma, 1 gerezd fokhagyma, fél fej fehér hagyma, fél bio leveskocka vagy 3 dl alaplé, olívaolaj és vaj

  • Gesztenye leves

    Hozzávalók:

    30 deka fõtt, pucolt gesztenye, 1 ek. vaj, 1 szál sárgarépa, 1 kis fej hagyma, 7 dl csirkehúsleves, 2 dl tejszín, só, bors, szerecsendió, szarvasgomba ízû olaj

  • Lencseleves virslivel

    Hozzávalók: 20 dkg lencse, 15 dkg sárgarépa, 1 gerezd fokhagyma, 1 kis fej hagyma, 2 ek olaj, 3 dkg liszt, jó késhegynyi pirospaprika, só, cukor, ecet, 1 babérlevél, 3 pár virsli.
    A csipetkéhez: 10 deka liszt és egy tojás, valamint pici só.

  • Banános-szárnyas rizottó

    Hozzávalók: 80 dkg csirkemell, 1 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, pici darab zeller, csipet vöröshagyma apróra vágva, 10 dkg vaj, 5 dkg zöldborsó, 15 dkg parmezán sajt, 2 db banán, 3 dkg só, bors, 40 dkg rizs, étolaj, 10 dkg gomba.

loading...