2024.04.23. - Béla

Habos kocka

Hozzávalók: Tészta hozzávalói: 15 dkg zsír, 15 dkg liszt, 6 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 2,5 dl meleg víz. Krém hozzávalói: 6 dl tej, 2 csomag tejszínes fõzõ puding, 15 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 5-6 dkg étcsokoládé, 5 dl tejszín /tartós/.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése: a vizet a zsírral felfõzzük, majd bele keverjük a vaníliás cukorral vegyített lisztet és még egy pár percig fõzzük. 15 percig hagyjuk pihenni, majd bele dolgozzuk egyenként a tojásokat. Egy nagy gáz tepsit alaposan ki kenünk zsírral és a tészta felét kézzel bele kenjük. Elõmelegített sütõben 30 perc alatt szép világosra sütjük. 15 percig a sütõ ajtaját ne nagyon nyissuk ki. Utána jöhet a másik lap sütése is.

A pudingot a tejjel fel fõzzük, belekeverjük a csokoládét, majd hagyjuk kihûlni, közben a margarint habosra keverjük a cukorral. Jó keményre felverjük a tejszínt is. Ha nem vagyunk biztosak magunkban inkább tegyünk hozzá egy csomag habfixálót is. A margarinos krémet összekeverjük a kihûlt pudinggal és az egyik lap tetejére kenjük, majd ennek tetejére a kemény tejszín habot és beborítjuk a másik lappal.Tetejét porcukorral meg hintve, kockákra vágva tálaljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!