2024.04.24. - György

Tiroli rétes

Hozzávalók: Vajastészta, 3 tojás, 15 deka cukor, 15 deka dió vagy mogyoró.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítjük a bevert vajastésztát vagy leveles vajastésztát, majd a hajtogatás után elnyújtjuk téglaalakura. széleit késsel elvagdossuk. A tésztanak íronvastagságunak, 20 cm szélesnek és 40 centi hosszúnak kell lennie.

A következõ töltelékkel tesszük a tészta közepébe: 3 tojás fehérjét kemény habbá verünk és és 15 deka porcukrot, 15 deka darált diót vagy mogyorót keverünk hozzá. Ezt a tölteléket pontosan a tészta közepébe tesszük és hosszában elkenjük, majd a tészta egyik oldalát a töltelékre hajtjuk és tojással megkenjük. Most erre hajtjuk a tészta másik oldalát, hogy a tojásos részre raradjon s az egészet bekenjük tojással és kicsit kelni hagyjuk, azután forró sütöben aranysárgára sütjük. Két ujjnyi széles szeletekre vágjuk fel, vaníliás cukorral meghintjük és tálaljuk.

A tiroli rétest tölthetjük párolt almával, mákkal, dióval, kimagozott gyümölccsel és lekvárral.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!