rss
  • Wien batyu

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: Bevert vajas-tészta, 3 tojás fehérje, 15 deka porcukor, egy kis reszelt citrom héja és 15 deka dió.

    Az elnyútott tésztát egyenlõ négyszögletes kockákra vágjuk fel ( 16-18 darab lesz belõle ) Mindegyiknek a közepébe 1 kávéskanál diótölteléket teszünk, majd a tésztát sarokról-sarokra hajtjuk, úgy, hogy összehajtva háromszögletü legyen, sütõlapra rakjuk, megkenjük tojással s 20 percig kelni hagyjuk langyos helyen. Azután forró sütöben szép világossárgára sütjük. Vaníliás cukorral meghintve tálaljuk.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Cordon bleu

    Hozzávalók: 1 kg sertéskaraj, 20 dkg fõtt sonka, 15 dkg emmentáli sajt, zsemlemorzsa, liszt, tojás, só, valamint olaj a kisütéshez.

  • Turbó-tejpép ( 8 hónapos kortól)

    Hozzávalók: 1 ek túró, 1/2 banán, 1/2 alma, 1 kk. natúr tejpép, vagy babagríz.

  • Spenót focipálya

    Elkészítés:
    A fagyos parajpürét tegyük fel 3 dl, Delikát8-cal ízesített vízben, fedõ alatt fõni. Egy másik lábosban készítsünk rántást. A margarinban pirítsuk röviden a lisztet, majd a tûzrõl levéve adjuk hozzá a zúzott fokhagymagerezdeket és keverjük el a hideg tejjel csomómentesre. Ha a parajpüré megolvadt már a vízben keverjük jól el, és a forrásban lévõ parajhoz adjuk hozzá a rántást és forraljuk további 3-5 percig. Ízlés szerint ízesítsük tovább Delikát8-cal és fehérborssal.

  • Fehércsokis raclette

    Hozzávalók: 1 tábla (10 dkg) fehér csoki, 2+2 dkg vaj, fél dl rum, 8 babapiskóta, 1 ek mazsola, 1 ek pörkölt mandula.

  • Mandulás sült sajt ribizlipürével

    Hozzávalók: 4 doboz camembert sajt, 1 tojás, 3 evõkanál tej, 1 evõkanál liszt, 10 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg mandulaforgács, olaj a sütéshez; a ribizlipüréhez: 40 dkg ribizli, 1 dl rosé bor, 4 dkg cukor, 3 bazsalikomlevél.

  • Kagylós spagetti

    Hozzávalók: 1 üveg kagyló, 1 ek zöldbors (konzerv), 1 pohár tejföl, 2 ek liszt, 2 deci tej, 5 dkg vaj, fél csokor vágott petrezselyemzöld, 1 csomag spagetti, só, bors.

  • Mexikói kávé

    Hozzávalók: 1 bárkanál cukor, 2 cl Kahlúa, 2 cl Jamaica rum, forró fekete kávé, tejszínhab a tetejére.

  • Házias kakaspörkölt

    Hozzávalók: 2-3 kg kakas egyben, 2 evõkanál paprika, 1 evõkanál bors, 3 evõkanál vegeta, 2 evõkanál paradicsom püré, 4 gerezd fokhagyma, 3dl fehér bor, 20 dkg szalonna, 2 csipet friss borsmenta.

  • Szilvás rizs

    Hozzávalók: 25 dkg rizs, 25-30 dkg házi ecetes szilva, 20 dkg fõtt füstölt tarja, 10 dkg reszelt parmezán (jellegû) sajt, 5 dkg vaj, 1 evõkanál ételízesítõ, 1 kis fej vöröshagyma, 2 dl tejföl.

  • Bogyósgyümölcs shake zöldcitrommal

    Hozzávalók 4 pohárhoz: 20 dkg áfonya, 10 dkg feketeribizli, 8 dl szójaital, csipet fahéj, 2 zöldcitrom leve és héja, 4 evõkanál méz, friss citromfû.

  • Szilvás rizs

    Hozzávalók: 25 dkg rizs, 25-30 dkg házi ecetes szilva, 20 dkg fõtt füstölt tarja, 10 dkg reszelt parmezán (jellegû) sajt, 5 dkg vaj, 1 evõkanál ételízesítõ, 1 kis fej vöröshagyma, 2 dl tejföl.

  • Frankfurti leves

    Hozzávalók: 21 deka zöldség, étolaj, 6 deka vöröshagyma, 30-40 deka marhacsont, 2 deka vaj, 3 deka liszt, zöldpetrezselyem, egy kávéskanálnyi paprika, törött bors, 1 deci tejföl és 1 pár virsli.

  • Betyáros tarhonya

    Hozzávalók: fél kg Sertéspörkölt, 25 dkg tarhonya, 10 dkg füstölt szalonna, 2 fej hagyma, negyed kiló krumpli, só, 1 kk pirospaprika, 2 zöldpaprika.

  • Csirke tojásban

    Hozzávalók: 2 db kicsi csibe (összesen 1 kg-nyi), 3 db egész tojás, teáskanálnyi liszt, 1 dl tejföl, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 teáskanál só.

  • Gombás tarhonya

    Hozzávalók: 100 g füstölt húsos szalonna, 250 g nagy szemû öreg tarhonya, 50 g vöröshagyma, 10 g fokhagyma, 200 g szegfûgomba, csöves paprika, 15 g fûszerpaprika. Ízlés szerint: Só, õrölt bors.

  • Sárga, vagy görögdinnye cukorban

    Vastag héjú hámozott dinnyékbõl egyforma darabokat vágva azt gyenge ecetes vízben 1/4 órán át állni hagyjuk. Kiszedve onnan, egy-kétszer felforraljuk s szitára rakjuk.

  • Rizses gombaleves

    Hozzávalók: 30 dkg csiperkegomba, fél csésze (lehetõleg barna) rizs, 2 fej hagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 evõkanál liszt, 1 kávéskanál olaj, 1 teáskanál só, csöpp mustár, csipetnyi curry, csipetnyi õrölt bors, fél pohár tejföl, vegeta.

  • Paradicsomleves tejszínesen

    Paradicsomleves tejszínesenA paradicsomokat leforrázzuk, lehúzzuk a héját. Kevés olajon 1 gerezd aprított fokhagymát megdinsztelünk, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot. Megsózzuk, megfűszerezzük, felöntjük alaplével, amennyi ellepi. Megfőzzük. Kivesszük az 1/3-át a paradicsom daraboknak, a többit botmixerrel pürésítjük. Felöntjük paradicsompürével, utánafűszerezzük, és tovább főzzük. A végén egy kis tejszínnel meglocsoljuk, elkeverjük benne. Közben a darálthúst, egy gerezd fokhagymával, 1 tojással, zsemlével, fűszerekkel aprítógépben összedolgozzuk.

  • Kelkáposztafõzelék

    Hozzávalók: 1 kg kelkáposzta, fél kg burgonya, 2-3 ek olaj, 6 dkg liszt, egy kis fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, paprika, õrölt bors, majoranna, kömény, só.

  • Bacon szalonnás Ferdinánd kifli

    Hozzávalók: 350 g liszt, 2 db tojás sárgája, 30 g élesztõ, 1 db kockacukor, 80 ml tej, 1 ek vaj, só, 250 g bacon szalonna, 250 g reszelt sajt. Kenéshez: 1 tojás sárgája és kevés sós tej.