rss
  • Rafaello szelet

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: A fehér tésztához: 5 tojásfehérje, 15 dkg cukor, 15 dkg kókuszreszelék, 2 evõkanál rétesliszt, fél csomag sütõpor, fél citrom leve A barna tésztához: 5 tojásfehérje, 15 dkg cukor, 15 dkg darált dió, 3 evõkanál kakaó, 2 evõkanál rétesliszt, csomag sütõpor. A krémhez: 10 tojássárgája, 20 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag vanília ízû pudingpor (fõzni való) 3-3,5 dl tej, 25 dkg Rama margarin. Díszítéshez: csokireszelék.

    loading...

    Elõször a fehér tésztát készítjük el. Ehhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé beleszórjuk a cukrot is. A kókuszreszeléket a liszttel és a sütõporral összeforgatjuk, óvatosan a cukros habba forgatjuk, a citrom levét belefacsarjuk. Egy nagy tepsit sütopapírral kibélelünk, a masszát egyenletesen belesimítjuk. Kb. 165-170 C fokon 15 percig sütjük.

    Barna tészta elkészítése: A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé beleszórjuk a cukrot is. A diót a kakaóval, a liszttel és a sütõporral összeforgatjuk és óvatosan belekeverjük a habba. 165-170 C fokon 15 percig sütjük. A tojássárgáját a cukorral jól kikeverjük. Elõször a pudingport, azután a tejet adjuk hozzá, majd folytonos keverés mellett sûrû krémmé fõzzük. Hûlni hagyjuk, végül a margarint apránként beledolgozzuk.

    Következik a sütemény összeállítása. A krém nagyobb részét a kókuszos tésztára kenjük. Erre kerül a barna tészta, amit a maradék krémmel megkenünk. A tetejét csokoládéreszelékkel hintjük meg.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Töltött almaszeletek

    Hozzávalók: 60 dkg alma, 10 dkg cukor, 10 dkg darált dióbél, 14 dkg liszt, 2 dl tej, 2 tojás, 1 dl fehérbor, reszelt citromhéj, olaj a sütéshez.

  • Szárazborsó fõzelék

    Hozzávalók 4 személyre:

    40 dkg (zöld vagy sárga) száraz borsó, 1 kis fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 10 dkg füstölt kolbász, evõkanál olaj, 2 evõkanál liszt

  • Gõzölt kajszi-lekvár

    Hozzávalók: 2 kg jó érett kajszibarack, 1,5 kg porcukor.

  • Fokhagymás oldalas

    Hozzávalók: 1-1,5 kg-nyi húsos oldalas, 5 gerezd fokhagyma, 2-3 ek pirospaprika, só.

  • Gyors szőlős pite

    Gyors szőlős piteÖsszekeverjük a cukrot a 2 egész tojással, fokozatosan hozzáadjuk az olajat, a tejet, a sütőporral elkevert lisztet, a vaníliás cukrot, és alaposan összedolgozzuk. Egy tepsit vagy magas falú tűzálló tálat kikenünk olajjal, kilisztezzük, beleöntjük a tésztát, belenyomkodjuk a feldarabolt gyümölcsöket, (nyomkodjuk be teljesen a tészta közepébe a szőlőszemeket, úgy hogy a tészta ellepje, mert akkor nem pirulnak meg a szőlőszemek, hanem szépen belesülnek a tésztába) és előmelegített sütőben 180 fokon sütjük kb. 30 percig.

  • Tonhalsaláta

    3 dl tejfölben elkeveresz 1 kis tubus majonézt, némi mustárt, sózod, fehérborssal ízesíted. 2 konzerv kukoricát, 2 fürtösuborkát (kockára vágva), 2 szép, színes kaliforniai paprikát (vagy 3-4 haza paprikát), szintén kockára vágva a salátástálba öntesz. 2 konzervtonhalat villával szálkásítasz, mehet a tálba.

  • Budapest májkocka

    Hozzávalók: füstölt szalonna, vöröshagyma, gomba, zöldpaprika, paradicsom, zöldborsó, máj, só, bors, petrezselyem.

  • Lecsó túrós csuszával

    Hozzávalók: 20 dkg füstölt szalonna, 1 kg lecsópaprika, fél kg paradicsom, 30 dkg hagyma, 1-2 erõspaprika, 5-6 gerezd fokhagyma, só, cukor, szines paprika.

  • Karfiolleves

    Hozzávalók: 1 kg karfiol, 3 dkg zsír, 3 dkg liszt, petrezselyemzöld, 4 ek tejföl, só.

  • Párolt káposzta

    A dietetikus véleménye: A káposzta magas vitamin-, és rosttartalmú zöldségfélénk, de puffasztó hatással is rendelkezik. A cukorbetegség diétájában törekedni kell arra, hogy a napi maximális szénhidráttartalmat nem szabad túllépni.

  • Paprikáscsibével töltött palacsinta

    Elkészítünk egy nagyobb csibét paprikásnak, jó tejfelesen. A csirke húsát a csontokról leszedjük, késsel vagy húsvágóval apróra összevagdaljuk.

  • Kedvenc szelet

    60 dkg lisztet összekeverünk 1 cs. sütõporral adunk hozzá 18 dkg zsírt, 18 dkg cukrot, 2 db tojást és annyi tejfölt, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.

  • Tuna (tonhal) saláta

    Hozzávalók: 1 doboz tuna konzerv, 1 kis fej saláta, 1 szál uborka 2 paradicsom, 3-4 hónapos retek, 1-2 fõtt tojás.

  • Erdélyi juhtúrós puliszka

    Hozzávalók: 1 és fél liter víz, 2 deka só, 60 deka kukoricaliszt, étolaj vagy vaj, 25 deka juhtúró, 3 deci tejföl.

  • Sárgaborsóleves

    Hozzávalók: 20 dkg sárgaborsó, 1,5 ek olaj, 2 dkg liszt, hagyma, só, paprika, virsli.

  • Capresesaláta

    Hozzávalók: fél kg szép, érett paradicsom, 25 dkg mozzarellasajt, olivaolaj, bazsalikom, 5 szem kapribogyó (finomra vágva), só, bors, oregano.

  • Sajtszószos karfiolos tészta

    Hozzávalók:

    - fél kg makaróni tészta
    - 1 kis vagy közepes fej karfiol

    A sajtszószhoz:

    - 1 evõkanál liszt
    - fél liter tej
    - 1 tojás
    - 1 evõkanál vaj
    - 10-15 dkg reszelt trappista sajt
    - 2-3 lap lapka sajt
    - 1 kávéskanál bors
    - só

  • Meleg sajt hajdú módra

    Hozzávalók: 20 dkg Hajdú sajt, 1 db egész tojás, 1 evõkanál tej, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz, 1 mokkáskanál curry-por, csipet õrölt szerecsendió, ízlés szerint só;

  • Édes-savanyú zöldség

    Hozzávalók: 60 dkg hagyma, 60 dkg zöldpaprika, 80 dkg apró paradicsom, 2 ek. só, 7,5 dl fehérborecet, 18 dkg cukor, 3 ek. koriandermag, 5 szem egész bors.

  • Õszibarack leves

    Hozzávalók:

    2 nagy doboz sárga húsú õszibarack befõtt, 0,5 l hosszan friss tej, 2 cs vaníliás cukor, 1 csipet õrölt fahéj, 1 csipet õrölt szegfûszeg, ízlés szerint kristálycukor (1 - 2 evõkanál)

loading...