2024.04.19. - Emma

Citromos rizs

Hozzávalók: 40 dkg gomba, 25 dkg gyors rizs, 1 citrom, 1 kis fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 evõkanál olaj, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só, cukor, õrölt fekete bors, a tálaláshoz 1 evõkanál marinált paradicsompaprika-csík.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elõkészítése: egy ek. olajon sárgára fonnyasztom a megpucult és finomra vágott vöröshagymát, majd ráteszem az ugyancsak megpucult és felszeletelt gombát. Megsózzuk, rászórok egy kávéskanálnyi reszelt citromhéjat és egy pici õrölt fekete borsot, belekeverem a összetört fokhagymát és a apróra vágott petrezselyemzöldet, majd lefedve, víz hozzádása nélkül puhára párolva, zsírjára sütöm.

Elkészítése közben a rizst többször váltott vízben megmosom, lecsöpögtetem és a maradék olajon üvegesre futtatom. Végül a gombához keverem, a citrom kicsavart és átszûrt levét rálocsolom, majd annyi vizet öntök rá, amennyi az étel térfogatának a duplája. Fel forraljuk, és az elõ fûtött sütõbe téve jól fedõ alatt addig párolom, ameddig a rizs az összes folyadékot fel nem szívja. Felszolgálás elõtt villával finoman felkeverem, és ha kell, utána hozzá adjuk a sót. Szervírozáskor a paprikacsíkokkal díszítem.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!