rss
  • Mexikói csirkesaláta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 25 dkg fõtt csirkehús, 2 pirospaprika, 150 ml tejföl, 50 ml majonéz, 15 dkg konzervkukorica, 1 tasak gyors rizs, 1/2 kávéskanál õrölt chili, só, bors.

    A paprikát pici kocka formára aprítsuk, hozzátesszük az finomra vágott húst, a lecsöpögtetett kukoricát, kihûtött kifõtt rizst és az õrölt chilit. A tejfölt majonézzel Összekeverjük, és ezzel öntöm le a salátát. Sóval, borssal fûszerezzük, és alaposan Összekeverjük. Fél órára hûtõbe tesszük.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Cappuccino szelet

    Hozzávalók:

    Tésztához:
    - 10 dkg finomliszt
    - 1 tasak csokoládéízû pudingpor (fõzni való)
    - 1 tk. sütõpor
    - 3 tojás
    - 1 ek. étolaj
    - 9 dkg porcukor

    Meggyes töltelék:

    - 1 üveg meggybefõtt (kb.35 dkg)
    - 1 cs. vaníliás pudingpor (fõzni való)

    Krém:

    - 1 cs. csokoládé ízû pudingpor (fõzni való)
    - 3 ek. instant kávépor
    - 3 ek. cukor
    - 3 dl tej
    - 3 dl habtejszín

  • Csirke római tálban

    Hozzávalók: 4 db csirkecomb vagy mell, 1/2 kg burgonya, 15 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 2 db sárgarépa, 2 db fehérrépa, 1 gerezd fokhagyma, só, bors olaj.

  • Café frappé

    Hozzávalók: 1,5 dl hideg tej, 3 kk cukor, 2 gombóc vaniliafagyi, 1 kk Nescafé, 2 jégkocka, tejszínhab.

  • Töltött pontyfilé

    Hozzávalók: 4 pontyfilé szelet (kb. 60 dkg), 15 dkg gomba, 1 tojás, 1 evõkanál olaj, 1 diónyi vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, kevés zsemlemorzsa, 1 teáskanál szárított petrezselyem, só, bors. A mártáshoz: 2 dl tejszín, 1 evõkanál finomliszt, 1 teáskanál szárított kapor, 1 halászlé kocka;

  • Borsó püré

    A szárított zöld, vagy sárga borsóból fél litert sósvízben megfõzünk s ha puha, szitán áttörjük.

  • Gombapogács

    Hozzávalók: 60 dkg gomba, 1 kis fej hagyma, só, bors, fél kg liszt, 1 tojás, zsír, zsemlemorzsa.

  • Karfiolfasírt

    Hozzávalók: egy nagy fej karfiol, 2 tojás, liszt, zsemlemorzsa, só, víz, olaj.

  • Honiglekach

    Hozzávalók:

    2 csésze méz, 1 csésze erõs feketekávé, 3 evõkanál rum, 4 szétválasztott tojás, 1 csésze cukor, 4 evõkanál olaj, 3 és fél csésze liszt, 3 teáskanál sütõpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, fahéj, szegfûszeg, gyömbér, szerecsendió, fél csésze durvára tört dió, fél csésze mazsola.

  • Bakonyi vargányaleves

    Hozzávalók: 4 személyre: 300 g sertéscsont, 150 g vegyes zöldség, só, 250 g vargányagomba, 50 g zsír, 1 kis fej vöröshagyma, pirospaprika, õrölt feketebors, 1 pohár tejföl, 100 ml tejszín, 25 g liszt, csokor petrezselyem zöldje, tetszés szerinti levesbetét.

  • Borhabos körte

    Hozzávalók: 4 körte, 2 dl vörösbor, 2 dl víz, 1 evõkanál kristálycukor, szegfûszeg, egész fahéj, 4 tojás, 2 dl fehérbor, 5 dkg kristálycukor, fél csomag vaníliás pudingpor.

  • Fettucine kagylóval

    Hozzávalók: fél kg széles szalagtészta, 1 kanál extra vergine olaj, 4 ek vaj, 3 gerezd fokhagyma, 30 dkg csiperke, 1 csomó petrezselyemzöld, fél kg konzerv kagyló, só, bors.

  • Túrótorta

    TúrótortaTojások sárgáit, a cukorral, kikeverjük. Ehhez hozzáadjuk az előzőleg összekevert liszt, sütőpor, kakaópor hármast. Egy másik edényben a fehérjét felverjük. Óvatos mozdulatokkal a fehérjét a lisztes masszához keverjük. A tepsibe sütőpapírt teszünk, és a piskóta alapot beleöntjük, majd 15-20 perc alatt készre sütjük. Ezután hagyjuk kihűlni. A ricottát, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával összekeverjük. A tejszínhabot felverjük külön. Ezután az egészet óvatosan összekeverjük. A zselatint a csomagoláson írtak szerint feloldjuk, és hozzátesszük a már összekavart hozzávalókhoz.

  • Pacalpörkölt (sertés körömmel)

    Hozzávalók: 2 kg pacal, 1 nagyobb sertésköröm, 50 dkg hagyma, majoránna, szurokfû, borsikafû, bors, só, pirospaprika, 1 dl olaj;

  • Jamie Oliver: Jamie fõzõiskolája

    Ha nem hitted, hogy valaha is megtanulsz fõzni, akkor hallgass rám: vedd ezeket a recepteket, nézd meg szép sorjában az elkészítésüket lépésrõl lépésre bemutató színes fotókat, és garantálom, hogy 24 órán belül valami tényleg finomat fogsz összehozni.

    Egyszerû hozzávalókból ízletes ételeket fõzni alapvetõ emberi készség. Aki ezt megtanulja, nemcsak pénzt takarít meg, de örömét is lelheti benne, sõt családjával és barátaival együtt sokat tehet az egészségesebb táplálkozásért. Ha meg már rákaptál, miért ne taníthatnád meg a többieknek is?

  • Gombaleves

    Egy fazékba tegyünk forrni annyi vizet, a mennyire szükségünk van: három személyre mindenkor egy liter vizet számithatunk. Tegyünk a vizbe mindenféle zöldséget, sót és borsot; azalatt mig a viz forr, egy lábasba tegyünk egy kanál zsirt rántásnak, három személyre egy fakanál lisztet számitva.

  • Ribizli mártás

    Egy fél liter vizbe fél liter szépen megtisztitott ribizlit tegyünk fõzni; ha megfõtt, a mi igen gyorsan történik, tegyünk bele kevés sót és több czukrot mint az almába, mert ez savanyu. Ehhez is tegyünk minden személyre egy bádog kanál jó tejfelt és egy kávéskanál lisztet.

  • Lekváros derelye

    A gyúrt tésztát vékonyra kinyújtjuk, de nem hagyjuk szikkadni, mint más tésztánál, mert megszáradva a tészta nem ragad össze. Szilva, vagy baracklekvárból kávés kanállal keveset teszünk 3 ujjnyi távolságra egymástól, a tésztát felülrõl ráhajtjuk és kerekcsével kis párnaalakú darabokra osztjuk.

  • Lecsósszelet

    Hozzávalók: 1 kg lapocka vagy más husi, 1/2-1 dl olaj, 3-4 nagy fej hagyma, 3 nagy paprika, 4 paradicsom, só, bors, fûszerek.

  • Póréhagyma leves

    Hozzávalók:

    - 80 dkg póréhagyma
    - 5 dkg vaj
    - 9 dl zöldség alaplé
    - 3 dl tejszín
    - só
    - frissen õrölt bors
    - nagy csipetnyi szerecsendió
    - 1 kk õrölt koriandermag
    - 4 ek zabpehely

  • Arab kávétorta

    Hozzávalók:

    40 dkg cukor, 8 tojás, 2 dl tej, 12 dkg vaj, 1 zacskó csokikukac, 1 dl fõtt kávé, 3 evõkanál liszt, 2-3 dkg csokoládé (2-3 kocka), 2 evõkanál darált kávé, 1 csomag vaníliás cukor, 1/2 sütõpor