rss
  • Barackos – joghurtos kocka

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    A piskótához: 5 tojás, 2 ek víz, 7,5 ek porcukor, 7,5 ek liszt, 1/2 csomag sütõpor

    A krémhez: 3 dl tejszín, 2 kis pohár barackos joghurt, 4 nagyobb darab õszibarack (meghámozva, kis kockára vágva), 1,5 tasak zselatinpor

    Elkészítés:

    A tojások fehérjét majdnem keményre felverjük, kanalanként hozzáadjuk a vizet, a cukrot majd a tojássárgákat. Végül óvatosan hozzákeverjük a sütõporos lisztet majd kivajazott tepsibe simítjuk. Elõmelegített 180 fokos sütõben kb. 25 percig sütjük.

    A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük. A zselatinport 5 percre hideg vízbe áztatjuk, majd a tasakon elõírt utasítás szerint gõz fölött felolvasztjuk. A joghurtot összevegyítjük a barackdarabokkal majd a feloldott zselatinnal. Majd a tejszínhabot a dermedõ joghurtos-barackos krémbe forgatjuk. Ezután a masszát egyenletesen rákenjük a kihûlt piskótára és hûtõszekrénybe rakjuk kb. 4 -5 órára.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tempura garnélarák

    Hozzávalók: 1/2 pohár tejföl, 2 3/4 pohár liszt, 2 evõkanál kukoricaliszt, 1 kiskanál sütõpor, 1 kiskanál só, 2 felvert tojás, 4 pohár olaj, 1 kg megtisztított garnélarák;

  • Curry-s csirkecombok

    Curry-s csirkecombokEgy mély tepsit kikenünk a vajjal, ami másnap mehet a sütőbe. A joghurtot összekeverjük a citromlével, a cukorral, a curry-vel, sóval, borssal. A combokat kettévágjuk, megforgatjuk a fűszeres joghurtban, és belerakjuk a tepsibe. A megmaradt joghurtot a húsra kanalazzuk, alufóliával lefedjük, és berakjuk a hűtőbe éjszakára. Másnap begyújtjuk a sütőt, amikor eléggé bemelegedett, berakjuk a húst, és lefóliázva sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és megpirítjuk a husikat. Sima rizzsel vagy kukoricás rizzsel tálalhatjuk.

  • Hagymamártás

    Hozzávalók: 1 nagy fej vöröshagyma, 3 kanál olaj, 3 kanál liszt, só, cukor, ecet, kevés húsleves.

  • Kolbászos tésztaomlett

    Hozzávalók: 25 dkg orsótészta, 1 fej vöröshagyma, 3 piros pritamin paprika, 15 dkg parasztkolbász, 8 tojás, 2 dl tejföl, 1 csokor petrezselyem, 2 evõkanál vaj, só, bors.

  • Antiociai muszaka

    Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg vöröshagyma, 40 dkg, cukkíni, 30 dkg paradicsom, 1 csomó petrezselyemzöld, só, késhegynyi õrölt szegfûbors, 5 ek. vaj, 60 dkg birkahús, bors, szerecsendió, cayennei bors, 2-3 csípõs zöldpaprika.

  • Tepsis paradicsom

    Hozzávalók: 50 dkg makaróni, 50 dkg paradicsom, 1 cs. petrezselyemzöld, 2-3 gerezd fokhagyma, só, bors, olaj.

  • Banános - csokidarabkás muffin

    Hozzávalók 12 darabhoz: 1 nagy érett banán, 250 ml tej, 1 tojás, 6 dkg olvasztott margarin, 18 dkg liszt, 2 teáskanál sütõpor, 12 dkg cukor, 12 dkg tört csokoládé.

  • Borjúpaprikás

    Hozzávalók: 80 deka borjúhús, 15 deka vöröshagyma, 5 deka zsír, 1 evõkanálnyi édespaprika, 1 nagyobb paradicsom, 1 deci vít, 2 deci tejfel.

  • Zöldfûszeres csirkemell

    Hozzávalók: 60 dkg csirkemellfilé, só, bors, olaj, fél csokor zöldpetrezselyem.

  • Babgulyás, szójakockából

    Hozzávalók: fél kg szárazbab, fél csomag Sója-vita szójakocka, fél kg burgonya, 3 fej hagyma, 1 fej fokhagyma, csipetnyi pirospaprika, 1 evõkanál liszt, 1 teáskanál só, csipetnyi cukor, 1 evõkanál olaj, vegeta.

  • Nyári paradicsomos bableves

    Hozzávalók: 1 csésze friss fejtett bab, 2 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 kis zeller, 1 kis karalábé, 1 fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 3-4 paradicsom, 1 (kis) doboz sûrített paradicsom, 2 húsleveskocka, 1 marék apró tészta, babérlevél, kakukkfû, petrezselyem, bors, só, olaj.

  • Sonkás rakott tészta

    Sós vízben 30 percig 2 csomag tortellinit vagy az elõírásnak megfelelõ ideig egy csomag makarónit, illetve spagettit, és levétõl leszûrve, hideg vízzel leöblítjük.

  • Hawaii tekercs

    Hozzávalók: 8 vékony, nagy szelet gépsonka, 8 vékony szelet ömlesztett sajt, 4 karika ananászbefõtt, 2 db egész tojás, kevés liszt, valamint zsemlemorzsa a bundázáshoz;

  • Cukkinipástétom

    Hozzávalók: 50 dkg cukkini, 1 nagy fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 db paradicsom, 2 csõ zöldpaprika (lehet csípõs is), kevés olaj, 10 dkg RAMA, 8 dkg szójapehely, só, bors, paprika, 1 evõkanál Vegeta.

  • Fahéjas banánkenyér

    Hozzávalók: Hozzávalók egy 22 cm hosszú formához: 20 dkg liszt, 2 tojás, 15 dkg cukor, 18 dkg olvasztott vaj, 2 nagy érett banán, 1 teáskanál õrölt fahéj, 1,5 teáskanál sütõpor, csipetnyi só.

  • Édes sütõtökpüré-leves

    Hozzávalók: 2 nagyobb szelet nyers sütõtök, 1 pohár tejszín, 1 teáskanál cukor, 5 dkg füstölt sajt, csipet só;

  • Szalonnás-sonkás töltött burgonya

    Hozzávalók: 8 nagyobb burgonya, 20 dkg sonka, 10 dkg szalonna, 1 hagyma, 6 tojás, 2 dl tejföl, 10 dkg sajt, 1 teáskanál kakukkfû, olaj, só, bors.

  • Ananászos sonkás karaj

    Hozzávalók: 70 dkg sertéskaraj, 10 dkg sonka, 1 karika konzerv ananász, só, bors, oregano
    70 dkg burgonya, olaj.

  • Marhapörkölt variációk

    A pörkölt igazi magyar étel, így most adunk Önöknek néhány tippet, hogy milyen marhapörkölteket is lehet készíteni.

  • Céklasaláta télire

    Hozzávalók: 3 kg cékla (lehetõleg hosszúkás, bíborhenger fajta), 9 gerezd fokhagyma, 2 mokkáskanál õrölt köménymag, 1 szál tormagyökér, ecet, cukor, só ízlés szerint.