2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Áfonyás Cake

Hozzávalók: 210 g liszt, 1 tk sütõpor, egy csipet só, 113 g puha vaj, 150 g cukor, 2 tojás, 1 tk vanilía aroma, 1 citrom reszelt héja, 120 ml tej, 210 g friss áfonya.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

Egy hosszú szögletes sütõformát kivajazunk és kevés cukorral megszórunk. A sütõt bekapcsoljuk 180 fokra. A lágy vajat a cukorral konyhai robotgép segítségével összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a tojásokat folyamatosan kavargatva, ezután a vanília aromát és a citromhéjat. Ezután váltogatva hozzákavarjuk a lisztes sütõporos keveréket és a tejet (úgy, hogy elõször egy kis liszt, utána egy kis tej, és így tovább amíg elfogy mindkettõ), végül finoman belekavarjuk az áfonyát is. Az egészet beleöntjük a kikent formába és a sütõ középsõ rácsán 60 percig sütjük. A süteményt kivesszük s sütõbõl és a formában hagyjuk kihûlni, majd kiborítjuk. Csak akkor lehet szépen szeletelni, ha már teljesen kihûlt. Tetszés szerint lehet kenni rá citrommázat is akár.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!