rss
  • Citromos csirke

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: csirkemell nyersen, kockára vágva; 1 citrom; szójaszósz; fûszerek; olaj.

    A kockára vágott húst olajon megsütöd, amíg a puha rózsaszín felülete hófehér és ruganyos lesz. Közben facsard ki a citrom levét, keverj bele fûszereket, mondjuk, amit találsz, vagy szeretsz, és egy kicsi sót. Amikor a hús már pirulni kezd, öntsd rá a fûszeres citromlevet és fedd le. 2-3 perc után önts rá egy-két kanál szójaszószt, de vigyázz, mert az könnyen megég!

    Rázogasd a serpenyõt, és akkor minden kis falat megmártózik a szaftban. Még néhány perc óvatos pirítás és tálalhatod. A körethez fogj néhány szelet kenyeret, és itatgasd fel vele az edényben maradt kicsit ragadós szaftot. Nagyon finom! És 500 Ft-ból elkészíthetõ.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Házi mustár - egyedi recept

    Az u.n. magyar-mustár mindennemû francia mustárnál jobb, de csak ott szerezhetõ meg könnyen, a hol szõlõ termesztéssel foglalkoznak.

  • Hagymamártás

    Ha hat személyre akarunk mártást fõzni, vegyünk elõ egy kis kanál fagyos zsirt, tegyük azt lábasba forrni; ha forr, adjunk bele egy fa kanál lisztet.

  • Csirkecomb Hegedûs-módra

    Hozzávalók: 4 szép csirkecomb, 2 evõkanál mazsola, 5 dkg reszelt rokfort, 2 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál konyak, 1 tojássárga, 1 mokkáskanál törött fehér bors, 1 evõkanál zsemlemorzsa, 1 evõkanál tejföl, ízlés szerint só, a bundázáshoz 2 tojás, liszt és zsemlemorzsa;

  • Gesztenyeleves

    Hozzávalók: 70 dkg gesztenye, 2 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 1 fej zeller, 2.5 dkg vaj, 1 l víz
    petrezselyem, só.

  • Rakott húsos-gombás tészta

    Hozzávalók: 50 dkg brokkoli, só, 25 dkg csõtészta, 30 dkg gomba, 4 közepes hagyma, 3 ek. olaj, 50 dkg darálthús, kb. 300 g. sûrített paradicsom, 2 babérlevél, sajt;

  • Hagymás libamell

    Hozzávalók: 1 db nyúzott libamell, 1 nagy fej hagyma, 10 dkg füstölt szegy, 1 kanál zsír, só, bors.

  • Aranysárga tyúkleves

    Hozzávalók: 1 egész tyúk, 30 dkg marhafartõ, 1 borjúláb, 2 sárgarépa, 1 fehérrépa, 3 dkg vaj, 7-8 dkg rizs, só, bors.

  • Édes-savanyú mártás

    Hozzávalók: 3 gerezd fokhagyma, 2 szál újhagyma, 3 evõkanál cukor, 3 evõkanál borecet, 3 evõkanál ketchup, 3 evõkanál szójaszósz, 3 evõkanál narancslé, 3 evõkanál konyak, 4 kiskanál kukoricaliszt, 1 ízlés sz. csilipaprika.

  • Királyok csirkecombja

    Hozzávalók: 4 szép, nagy csirkecomb, 10 dkg fõtt füstölt tarja vagy, 10 dkg fõtt füstölt sonka, 1 közepes nagyságú csemege uborka, 1 evõkanál frissen reszelt torma, 2 db egész tojás, 1-2 evõkanál tejföl ízlés szerint só és törött fekete bors, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Almatorta hercegnõ módra

    Hozzávalók 4 személyre: 15 dkg leveles vajastészta, 5 db jonatánalma, 5 dkg vaj kevés fahéj, 5 dkg porcukor, 3 dkg mazsola.

  • Narancsos zabfalatok

    Narancsos zabfalatokA sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Egy kis serpenyőben zsiradék nélkül néhány perc alatt aranysárgára pörköljük a szezámmagot, majd tányérra borítjuk, és megvárjuk, amíg kihűl. A vajat a sziruppal, a cukorral meg a narancshéjjal és narancslével egy nagy lábasba tesszük, és alacsony hőfokon, állandó keverés mellett addig melegítjük, amíg a cukor teljesen felolvad benne. Levesszük az edényt a tűzhelyről. A szezámmagot és a zabpelyhet a folyékony keverékhez adjuk, majd addig keverjük, amíg a zabpehely jól megszívja magát a folyadékkal.

  • Sörös gombóc

    Hozzávalók: 25 dkg sovány sertés- vagy marhahús, 2 zsemle vagy 2 szelet kenyér, 3 dl világos sör, 1 db egész tojás, 1 teáskanál mustár, 2 gerezd fokhagyma, 1 csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál õrölt fehér bors, 1 mokkáskanál õrölt gyömbér, késhegynyi cukor, zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Palacsintában sült sajt

    Hozzávalók: 25-30 dkg parmezán sajt, 1 db egész tojás, 8-10 dkg finomliszt, 1 dl tej, 1 gerezd fokhagyma, 1-1 mokkáskanál currypor, törött fehér bors, kevés szódavíz.

  • Kelkáposztafõzelék

    Hozzávalók: 1 kg kelkáposzta, fél kg burgonya, 2-3 ek olaj, 6 dkg liszt, egy kis fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, paprika, õrölt bors, majoranna, kömény, só.

  • Bográcsos krumplileves

    Hozzávalók: 1/2 kg tisztított burgonya, 10 dkg füstölt szalonna, 4 dkg zsír, 1 nagy fej tisztított hagyma, 1 paradicsom, 2 zöldpaprika, 1 sárgarépa, 1 gyökér, 1 csomó petrezselyemzöld, 1 teaskanál só, 1 evõkanál pirospaprika, 5 adag csipetke.

  • Burgonyafõzelék szalonnával

    Hozzávalók:

    - 1 kg újburgonya
    - 15 dkg füstölt szalonna
    - két fej vöröshagyma
    - két evõkanál liszt
    - egy húsleveskocka
    - só
    - törött bors

  • Olajos-citromos mártás

    Hozzávalók: 3 rész olaj, 1 rész szûrt citromlé, só, törött bors keverék.

  • Burgonyafõzelék

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, I evõkanál olaj, I evõkanál reszelt vöröshagyma, 1 zöldpaprika, I paradicsom, 1-2 evõkanál liszt, 1 dl tejföl, só, 1 késhegynyi pirospaprika, 2 babérlevél, ecet.

  • Sajttal töltött csirkemell

    Sajttal töltött csirkemellA csirkemellet jó alaposan megmosni és jól lecsepegtetni. Közepét egy éles késsel felszúrni, majd beletölteni a szélesebb csíkra vágott füstölt sajtot. Hústűvel átszúrni, hogy a sajt sütésközben ne tudjon kifolyni. Ezután mindkét oldalát óvatosan megszórni sóval és őrölt borssal. Majd enyhén beolajozott tepsibe egymásmellé helyezni. Előmelegített sütőbe, közepes lángon szép pirosra sütni. Annyi idő alatt, ameddig a bacon szép pirosra sül, a hús is kellően átsül, jó szaftos marad és nem szárad ki. (Tekerhetünk rá kívülről bacont is.) Tálaláskor ízlés szerinti köretet kínálni hozzá.

  • Kelbimbós frankfurti leves

    Kelbimbós frankfurti levesA finomra vágott vöröshagymát az olaj felében lepirítjuk, majd hozzátesszük a zúzott fokhagymát, a felkockázott burgonyát és a felkarikázott répát. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük majoránnával és a finomra vágott petrezselyemmel, majd felengedjük vízzel. Mikor a burgonya félig megfőtt, hozzáadjuk a csíkokra vágott kelkáposztát, illetve az egész kelbimbót.Az olaj másik feléből rántást készítünk, ebbe bele is piríthatunk egy kevés petrezselymet, tejföllel, illetve tejszínnel simára keverjük, ezzel sűrítjük be a forrásban lévő levest. A végén a megpirított virslikarikákat a tetejére szórjuk.