rss
  • Rózsafánk

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 25 deka liszt, 4 darab tojés, 2 evõkanál tejfel, 5 deka porcukor, só és meggybefõtt.

    loading...

    A lisztet 2 egész tojással és 2 tojás sárgájával, 2 evõkanál tejfellel, 5 deka porcukorral, sóval összegyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk. Fánkszaggatóval kiszúrjuk. 5 lapocskát egymásra teszünk, a közepét ujjunkkal benyomjuk, szélét késsel 1 cm-nyire több helyen bevagdossuk. Egyszerre 1-2 darabot teszünk a forró olajba. Állandóan forgatjuk, hogy egyenletes pirosra süljön. Kivesszük az olajból, lecsepegtetjük, porcukorral meghintjük. Mindegyik tészta közepébe 1 szem meggyet teszünk és tálaljuk.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Ételkészítési ismeretek

    Vendéglátós generációk nõttek fel Petõ Gyula Ételkészítési ismeretek címû könyvén.

  • Rizses lecsó kolbásszal

    Hozzávalók: 10 dkg húsos füstölt szalonna, 40 dkg hagyma, 1,2 kg zöldpaprika, 40 dkg paradicsom, 1 ek paprika, 1-2 gerezd fokhagyma, 20 dkg füstölt kolbász, 1 kk cukor, só, fél kg párolt rizs.

  • Sajtos-sonkás muffin

    Sajtos-sonkás muffinA sütőt előmelegítjük. A formákat kikenjük vajjal, és belisztezzük. A sonkát nagyon apróra kockázzuk. A sajtot lereszeljük. Egy tálban a liszthez adjuk a sütőport, a szódabikarbónát, a fűszereket, majd jól összekeverjük. Egy másik tálban a tojást az olajjal kikavarjuk. A két részt összeforgatjuk. Belerakjuk a sajtot és a sonkát. A tejet és a tejfölt is lassan hozzákavarjuk. Minden formába teszünk 2 evőkanál masszát, hogy a forma ¾-ét ellepje körülbelül. Sütőben megsütjük 15- 20 perc alatt megsütjük. Reggelire és vacsorára is kitűnő választás.

  • Házi lúdlábtorta

    Hozzávalók:

    A díszítéshez:

    - meggybefõtt

    A bevonáshoz:

    - 20 dkg étcsokoládé

    A krémhez:

    - 10 dkg étcsokoládé
    - 4 evõkanál kristálycukor
    - 1 csomag (4 dkg) csokoládés pudingpor
    - 3 dl tej
    - 20 dkg margarin

    A töltéshez:

    - 35 dkg magozott meggybefõtt

    A forma kikenéséhez:

    - finomliszt
    - margarin

    A tésztához:

    - 1 csapott evõkanál keserû kakaópor
    - 3 evõkanál finomliszt
    - 3 evõkanál kristálycukor
    - 3 db tojás

  • Spenótos pulyka rolád

    Hozzávalók: 4 szelet pulykamell filé, 50 dkg spenót, 10 dkg juhsajt, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 4 evõkanál sûrített paradicsom, 6 bazsalikomlevél, 1 evõkanál ketchup, 1 teáskanál cukor, 3 evõkanál olaj, só, bors.

  • Halsaláta

    Hozzávalók: 1 doboz tengeri halfilé konzerv, tejföl, mustár, alma, citromlé, feketebors, majonéz kedvünk szerint.

  • Túró-szõlõ torta

    A tészta anyagait annyi tejföllel gyúrja össze, hogy rugalmasan puha tésztát kapjon. Tegye hûvös helyre, és egy óráig pihentesse, majd nyomkodja egy kb. 25 cm-es kivajazott tortaformába úgy, hogy pereme is legyen. 200 °C-os sütõben süsse aranysárgára.

  • Mákos-vajas sült birs

    Hozzávalók: 2 nagy birsalma, 8 dkg vaj, 2 narancs leve, 10 dkg porcukor, 2 evõkanál mák.

  • Sárgarépa főzelék tejszínesen

    Sárgarépa főzelék tejszínesenAz edénybe öntsünk 1 dl olajat és 1 dl vizet. Tegyük hozzá a citromreszelőn legyalult répát, szórjunk rá 2 teáskanál sót, púpos evőkanálnyi kristálycukrot, forgassuk át, és gyenge lángon, lefedve, időnként megkeverve kezdjük el párolni. Ha már majdnem puha, a tűzről levéve szórjunk rá négy púpos evőkanálnyi lisztet. Egy percre tegyük vissza a tűzre, közben folyamatosan kevergessük, hogy le ne égjen. Ismét félretéve hígítsuk fel 8 dl zsíros tejjel és 3 dl zsíros tejszínnel, adjuk hozzá a citromhéjat és -levet, a fűszereket, kristálycukrot.

  • Tihanyi vaddisznóragu

    Hozzávalók: 1 nagyobb sárgarépa, 1 kisebb petrezselyemgyökér, 1 nagy lila hagyma, 3-4 evõkanál olaj, 80 dkg vaddisznólapocka, só, 1 teáskanál kakukkfû, 1 csipet bors, 1 csipet fokhagymás só, 8-10 szem borókabogyó, 1 narancs héja, 2 evõkanál paradicsompüré, 1
    evõkanál pritamin, 5-6 dl tihanyi kékfrankos;

  • Besameles sajtmártás (rásütni)

    Hozzávalók: 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, fél liter tej, só, szerecsendió.

  • Csirkés saláta

    Hozzávalók:

    2 db csirkemellfilé, 3 ek. olaj, 50 dkg orsótészta, 1 kis konzerv zöldbab, 2 db erõs paprika, 1 csokor snidling, 1 db citrom leve, 3 ek. szójaszósz

  • Töltött sonkatekercs

    Töltött sonkatekercsNégy darab tojást 10 perc alatt keményre főzünk, a sárgájukat villával apróra összetörjük, majd jól kikeverjük a tejföllel és az apróra összevágott hagymával. Ezután mustárral, sóval és borssal ízesítjük, s hozzákeverjük a nyers tojást, valamint az apróra vágott főtt fehérjéket. E masszát elosztjuk a sonkaszeletekre, feltekerjük, és grillsütőben pár percig sütjük. Forrón, burgonyapürével és salátával tálaljuk. A belsejébe ízlés szerint bármi rakható még pluszba, pl: spárga vagy egyéb zöldségek.

  • Tejfölös karfiol leves

    Hozzávalók: 2 szál nagyobb sárgarépa, 1 szál gyökér, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 nagyobb fej karfiol, 1 doboz tejföl (annak, aki nem diétázik 1 evõkanál liszt), só, õröltbors, vegeta, 1/2 leveskocka, õrölt pirospaprika, kevés étolaj.

  • Finom sertésszelet

    Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg sertés hús, 1 dl étolaj, 10 dkg liszt, 2 cl konyak, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 2 dl tej, 1 mokkáskanál pirospaprika, só, fehérbors õrölt.

  • Erdélyi aprópecsenye

    Hozzávalók: 1/2 kg paprika, 1/4 kg kisebb fej hagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 1/2 kg disznócomb, 2 dl tejföl, 20 dkg paradicsom, mustár, pirosarany, pirospaprika, törött bors, só.

  • Sült töltött paprika

    Hozzávalók: 4 szép nagy paradicsompaprika, 5 db egész tojás, 5 dkg reszelt füstölt sajt, 1 evõkanál zsemlemorzsa, késhegynyi törött fekete bors, 1 mokkáskanál só, 1 mokkáskanál curry-por;

  • Tyúkhúsleves grízgombóckákkal

    Hozzávalók:

    2 db tyúkhúsleves kocka, 1 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 1 tojás, 4 dkg búzadara, 2 evõkanál olaj

  • Bounty-s muffin

    Hozzávalók: 15 dkg Bounty csoki feldarabolva, 20 dkg liszt, 10 dkg búzakeményítõ (vagy finomliszt), 2 teáskanál sütõpor, 1 csipet só, 5 dkg kókuszreszelék, 15 dkg vaj, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliáscukor, 4 tojás.

  • Gyümölcsös-joghurtos piskótatekercs

    Hozzávalók:

    - 1 dl víz
    - 30 dkg málna
    - 2 evõkanál porcukor
    - 2 pohár gyümölcsjoghurt
    - 3 evõkanál kristálycukor
    - 1 csomag vanília puding
    - 1 db piskótarolád
    - 25 dkg margarin

loading...