2024.04.23. - Béla

Borsos tokány

Hozzávalók: 60 deka sovány marhahús, 5 deka füstölt szalonna, 1 nagyobb fej vöröshagyma, paradicsom, zöldpaprika,, késhegynyi törött bors,só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A 60 deka sovány marhahúst és 5 deka füstölt szalonnát kisujjnyi vékony szeletekre vágunk. A szalonnát kisütjük és leszûrjük a zsírját. Ha kevésnek találjuk ezt a zsírt hozzátesszük a rendes zsírhoz és egy nagyobb fej apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztunk benne. Hozzáadjuk a húst és átsütjük, majd kevés vízzel felengedve megpároljuk. Fûszerezzük paradicsommal, zöldpaprikával, egy késhegynyi törött borssal. Így lefedve puhára pároljuk, majd zsírjára lesütjük. Ekkor hozzáadjuk a kisütött szalonna darabokat, pár percig ezzel is sütjük és ismét felöntjük pici vízzel, amivel további 10 percig pároljuk. Aki sûrûbben szereti a levét, a zsírját sütéskor kevés liszttel meghintheti.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!