2024.04.18. - Andrea, Ilma

Gombával töltött tojás

Hozzávalók: 4 tojás, 20 dkg gomba, 1 fej hagyma, fél csokor petrezselyem,2 kanál majonéz,1 dl tejszín,1 kanál paradicsompüré,1 kanál vaj, só, bors, 1 fej saláta.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tojásokat fõzzük meg, majd tisztítsuk meg õket. A vöröshagymát meghámozzuk, felaprítjuk és vajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, és a megmosott felvágott gombaszeleteket, majd fedõ alatt összepároljuk. Ha a gomba már jó, vegyük le a fedõt és hagyjuk, a vizet elpárologni majd pirítsuk át.

A tojások végérõl vágjunk le egy kisebb szeletet alulról és felülrõl épp csak annyit, hogy megálljanak, és hogy egy kiskanállal ki tudjuk emelni a sárgájukat. Az így kapott tojásfehérjét és sárgáját villával összetörjük, hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd habosra kikeverjük, egy kevés majonézzel. Az így kapott krémet egy habnyomó zsák segítségével visszatöltjük a tojásokba.

Egy szép tálra kirakjuk a megmosott salátaleveleket, majd ráültetjük a tojásokat és a végén a majonézbõl vagy tejszínbõl készített mártással körbe locsoljuk.

Tálalás elõtt érdemes a hûtõbe tenni pár órára.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!