2024.04.17. - Rudolf

Spárgás omlett

Hozzávalók (4 személyre):

6 tojás, 2-3 db kockasajt, lehetõleg zöldfûszeres, 1/2 csomag fagyasztott spárga vagy 200 g friss párolva, 1 evõkanál olívaolaj, hagyma, kis petrezselyem
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A sajtot kis kockákra szeleteljük, az olajat egy nagy serpenyõben felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott hagymát, és ha a hagyma megbarnult, a sajt 2/3-át is adjuk hozzá. Amikor a sajt elkezd olvadni, rakjuk bele a már kiolvasztott, vagy párolt spárgát. Kb. 3-4 percen keresztül süssük, majd adjuk hozzá a már felvert tojásokat. Fedjük le a serpenyõt. Amikor az omlett alja elkezd barnulni, rakjuk minimumra a lángot, és adjuk hozzá a maradék feldarabolt sajtot, illetve ízlés szerint petrezselyemmel ízesítsük. Ismét fedjük le a serpenyõt, és addig süssük, amíg az egész omlett aranybarna nem lesz. Fogyókúrázóknak és vegetáriánusoknak, és mindenki másnak ajánlom azt az ízletes és lakató ételt. 1 adag kb. 2 szelet.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!