1 nagyobb fej karfiol, 1 csomag rizs, 20 dkg sonka, 15 dkg gépsonka, 3 gerezd fokhagyma, 2,5 dl tejszín, 15 dkg margarin, 10 dkg zsemlemorzsa, só, bors, 20 dkg sajt
Rakott karfiol
Hozzávalók:
1 nagyobb fej karfiol, 1 csomag rizs, 20 dkg sonka, 15 dkg gépsonka, 3 gerezd fokhagyma, 2,5 dl tejszín, 15 dkg margarin, 10 dkg zsemlemorzsa, só, bors, 20 dkg sajt
Karfiol rózsákat sós vízben, megfõzzük. Rizst megpároljuk. Füstölt sonkát és gépi sonkát ledaráljuk. Tejszínt sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük, és jól elkeverjük. Tûzálló tálat vajjal kikenjük és kimorzsázzuk. Tálba rétegezzük: alulra a fõtt karfiol, amit meglocsolunk a fokhagymás tejszínnel, majd a rizs réteg, azután a darált sonkák, majd ismét a rizs és a tetejére megint a karfiol rózsa, amit a maradék tejszínnel meglocsolunk és az egészet reszelt sajttal, megszórjuk. Sütõben megsütjük
1 nagyobb fej karfiol, 1 csomag rizs, 20 dkg sonka, 15 dkg gépsonka, 3 gerezd fokhagyma, 2,5 dl tejszín, 15 dkg margarin, 10 dkg zsemlemorzsa, só, bors, 20 dkg sajt