rss
  • Rakott karfiol

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    1 nagyobb fej karfiol, 1 csomag rizs, 20 dkg sonka, 15 dkg gépsonka, 3 gerezd fokhagyma, 2,5 dl tejszín, 15 dkg margarin, 10 dkg zsemlemorzsa, só, bors, 20 dkg sajt

    Karfiol rózsákat sós vízben, megfõzzük. Rizst megpároljuk. Füstölt sonkát és gépi sonkát ledaráljuk. Tejszínt sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük, és jól elkeverjük. Tûzálló tálat vajjal kikenjük és kimorzsázzuk. Tálba rétegezzük: alulra a fõtt karfiol, amit meglocsolunk a fokhagymás tejszínnel, majd a rizs réteg, azután a darált sonkák, majd ismét a rizs és a tetejére megint a karfiol rózsa, amit a maradék tejszínnel meglocsolunk és az egészet reszelt sajttal, megszórjuk. Sütõben megsütjük


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Ecetes apródinnye

    A teljesen egészséges, kemény, zöld apró dinnyéket kiválogatjuk. 15-20 percig bõ, hideg vízben áztatjuk, majd egyenként alaposan megmossuk.

  • Erdei gyümölcsleves

    Hozzávalók:

    - 450 gramm szeder
    - 10 dkg málna
    - 10 dkg áfonya
    - 5 dl 100%-os vegyes gyümölcslé
    - 5 dl erdei gyümölcs ízû joghurt
    - 5-6 evõkanál méz
    - ízlés szerint porcukor

    A díszítéshez:

    - mentalevél
    - szeder
    - málna
    - joghurt

  • Karfiolos makaróni vagy brokkoli

    Hozzávalók: 30 dkg karfiol, 50 dkg makaróni, 3 tojás, 5 dkg vaj, 2 dl tejföl, 10 dkg reszelt edámi sajt, só, késhegyni reszelt szerecsendió.

  • Fahéjas meggytorta

    Hozzávalók: 4 tojás, 22 dk cukor, 12 dkg liszt, 8 dkg étkezési keményítõ, 2 teáskanál sütõpor, 3 teáskanál fahéj, 3 pohár tejszín, 1 csomag vaníliás cukor, 1 üveg (720 ml) meggybefõtt, 1 citrom reszelt héja, 8 dkg vágott dióbél, csokoládélevél, porcukor.

  • Vajas tésztában sült körte

    Hozzávalók: 4 körte, 25 dkg vajastészta, 1 tojás.

  • Narancsos palacsinta torta

    Hozzávalók: 10 dkg liszt, 5 tojás, 3 dl tej vagy tejszín, 12 dkg vaj, 5 dkg cukor, reszelt citromhéj.

  • Cukkinis lepény

    Hozzávalók 4 személyre: 1 cs. metélõhagyma, 1/2-1/2 cs. turbolya és kapor, 250 g tejszín, só, bors, 1 tk. reszelt citromhéj, néhány csepp citromlé, 1 fej hagyma, 400 g krumpli, 150 g cukkíni, 100 g ementáli, 2 tojás, 1 ek. liszt, szerecsendió, 8 ek. margarin, 250 g szeletelt füstölt lazac.

  • Töltött kelkáposzta

    Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 40 dkg trappista sajt, 30 dkg sonka, 20 dkg liszt, 50 dkg zsemlemorzsa, 5 db tojás.

  • Fokhagymás öntött saláta

    A salátákat gondosan megmossuk, lecsurgatjuk és négyfelé vágjuk. Lábasba 1 liter ecetes vizet öntünk, megsózzuk és felforraljuk. Amikor a víz felforrt, beletesszük a salátákat, félrehúzzuk a tûzrõl és letakarva 2 percig állni hagyjuk.

  • Almamártás

    1/2 kg savanyú almát meghámozunk, darabokra vágjuk és beletesszük a
    2 evõkanál liszttel, tejfellel készített habarásba.

  • Tonhalas ragu

    Vágjon apró darabokra 300 g tonhalat - akár mélyhûtött is lehet. Szeleteljen apróra 1 hagymát, 6 gombát és vágjon kockára 2 cukkinit.

  • Csülök egytál

    Hozzávalók: 2 csülök, 60 dkg burgonya, 2 dl tejföl, 2 vöröshagyma, bors, szerecsendió, só.

  • Mandulás sütemény

    Hozzávalók: 4 db tojás, 200 g kristálycukor, 2 db citrom, 2 db narancs, 100 g darált mandula, 150 g málna, 1 teáskanál porcukor, sütõpapír, vaj.

  • Rántott sonka

    A sonkát vágd félcentis szeletekre és azokat áztasd be tejbe fél-egy órára. (Ha kell, félidõben rakd át a húsok halmát, hogy a tej mindenhol jól érje a szeleteket.) Majd a sonkát csurgasd le, és szalvétával töröld szárazra. A szeleteket forgasd lisztbe, felvert tojásba, majd morzsába, s bõ, forró zsiradékban süsd ki.

  • Macaróni leves

    Egy pár szál macarónit sós vízben puhára fõzünk, leszûrjük s apró egyforma darabkákra vágjuk.

  • Márványsajtos kelkáposzta saláta

    Hozzávalók: 50 dkg kelkáposzta, 2 savanykás alma, 1 póréhagyma.

  • Szilvás-almás csatni

    Mossuk meg a gyümölcsöket. A magházától megfosztott almát nyolcfelé, a szilvát félbe vágjuk, szórjuk rá a fahéjat és a sót. Pirítsuk meg a vajban a fuszereket, majd adjuk hozzá a felvágott gyümölcsöt és a mazsolát. Kis vizet öntsünk alá, hogy le ne égjen és fozzük pépessé a csatnit. Keverjük bele a cukrot. Hidegen tálaljuk.

  • Szalonnás virslifalatok nyárson

    Hozzávalók: 6 pár bõrös virsli, 12 dkg füstölt szalonna, 2-2 zöld és piros színû paprika, só.

  • Tök saláta

    Hozzávalók:

    1 kg spárgatök, 2 hagyma, 3 paradicsom, 1 csokor kapor, só, esetleg bors

  • Angol marhasült (Roast Beef)

    Használhatunk rostélyost, combot, felsált, hátszínt. A húst nyersen nem sózzuk, fûszerezzük.