2024.04.19. - Emma

Rakott karfiol

Hozzávalók:

1 nagyobb fej karfiol, 1 csomag rizs, 20 dkg sonka, 15 dkg gépsonka, 3 gerezd fokhagyma, 2,5 dl tejszín, 15 dkg margarin, 10 dkg zsemlemorzsa, só, bors, 20 dkg sajt
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Karfiol rózsákat sós vízben, megfõzzük. Rizst megpároljuk. Füstölt sonkát és gépi sonkát ledaráljuk. Tejszínt sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük, és jól elkeverjük. Tûzálló tálat vajjal kikenjük és kimorzsázzuk. Tálba rétegezzük: alulra a fõtt karfiol, amit meglocsolunk a fokhagymás tejszínnel, majd a rizs réteg, azután a darált sonkák, majd ismét a rizs és a tetejére megint a karfiol rózsa, amit a maradék tejszínnel meglocsolunk és az egészet reszelt sajttal, megszórjuk. Sütõben megsütjük
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!