2024.04.16. - Csongor

Pányi pulyka

Hozzávalók: 1 kilogramm pulykamell, 3 darab tojás, 5 dekagramm rétesliszt, 50 dekagramm bacon szalonna (vékonyra szeletelt), 3 deciliter sovány tejszín, 15 dekagramm aszalt szilva, 15 dekagramm aszalt barack, 15 dekagramm mazsola, 25 dekagramm reszelt Pannónia sajt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A pulykamellet vékonyra, kis érmékre szeleteljük és enyhén befûszerezzük (só, fekete bors, origanó). A tojást jól összekeverjük a tejszínnel. A kevert tejföl egyharmadát és a reszelt sajt egyharmadát összekeverjük és félretesszük.

Az aszalt gyümölcsöket vékonyra csíkozzuk vagy szeljük. A fûszerezett szeleteket letakarva körülbelül egy óráig állni hagyjuk, de meg lehet csinálni egy nappal elõbb is és a hûtõben tartani. A bacon szalonnának a felét leterítjük egy körülbelül 20 x 30 centiméteres tepsi aljára. A szeleteket vékonyra klopfoljuk, majd réteslisztben alaposan megforgatjuk.

A pulykamell szeleteket és az aszalt gyümölcsöket rétegesen lerakjuk úgy, hogy minden réteg gyümölcs után enyhén megszórjuk reszelt sajttal és meglocsoljuk egy kevés tejszínnel. Amikor úgy érezzük, hogy a rétegek felénél tartunk, egy réteg bacon szalonnát rakunk le, tetszés szerint felcsíkozva vagy a szeleteket egyben hagyva. Az utolsó réteg pulykamell kell hogy legyen. A tepsit alufóliával lefedjük és elõmelegített sütõben közepes lángon 30-35 percig sütjük. Ezt követõen a fóliát levesszük a tepsirõl és egyenletesen rákenjük az elõzõleg félretett tejszínes, tojásos sajttal. Az így kezelt tepsit újrasütjük felsõ lángon 5-8 percig, mindaddig, míg a sajt enyhén meg nem barnul. Az így elkészített husi könnyen szelhetõ, és a lisztes panírnak, a sajtnak és a tojásnak köszönhetõen nem hullik szét, szép szeletekbentalálható.

Javasolt köret rizottó (borsós, zöldséges stb.). Az étel inkább száraz jellegû, ezért alma- vagy õszibarackkompótot javaslok hozzá savanyúság helyett. Kérlek benneteket, hogy abban az esetben, ha van nektek is olyan receptetek, amit magatok találtatok ki, írjátok meg és mindenki örömére leközöljük azt is.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!