1 db filézett csirkemell, 2,5 dl tejszín, fél doboz csemegekukorica, 1 doboz konzerv bébi kukorica, liszt, olaj, só, bors, 1 csokor petrezselyem, 1 db piros húsú paprika, 1 csomag gyorsfagyasztott krokett
Csirkemell tejszínes kukoricamártással és krokett-tel
Hozzávalók:
1 db filézett csirkemell, 2,5 dl tejszín, fél doboz csemegekukorica, 1 doboz konzerv bébi kukorica, liszt, olaj, só, bors, 1 csokor petrezselyem, 1 db piros húsú paprika, 1 csomag gyorsfagyasztott krokett
Csirkemellünket késsel kinyitjuk, sózzuk, borsozzuk, és enyhén megklopfoljuk. Kevés olajban megsütjük, és félre rakjuk a visszamaradt zsiradékban vajat, olvasztunk, majd hozzárakjuk a leszûrt konzerv kukoricát, és pirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal, majd kevés liszttel megszórjuk, és tejszínnel felöntjük. Összeforraljuk és a végén finomra vágott petrezselyemmel, megszórjuk. Ez alatt bõ olajban kisütjük a krokettét. Tálaláskor a kroketté mellé helyezzük a csirkemellünket és a tejszínes kukoricamártással, leöntjük. Bébi kukoricával és piros húsú paprikával, és petrezselyemmel díszítjük.
1 db filézett csirkemell, 2,5 dl tejszín, fél doboz csemegekukorica, 1 doboz konzerv bébi kukorica, liszt, olaj, só, bors, 1 csokor petrezselyem, 1 db piros húsú paprika, 1 csomag gyorsfagyasztott krokett