2024.04.19. - Emma

Csirkemell tejszínes kukoricamártással és krokett-tel

Hozzávalók:

1 db filézett csirkemell, 2,5 dl tejszín, fél doboz csemegekukorica, 1 doboz konzerv bébi kukorica, liszt, olaj, só, bors, 1 csokor petrezselyem, 1 db piros húsú paprika, 1 csomag gyorsfagyasztott krokett
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Csirkemellünket késsel kinyitjuk, sózzuk, borsozzuk, és enyhén megklopfoljuk. Kevés olajban megsütjük, és félre rakjuk a visszamaradt zsiradékban vajat, olvasztunk, majd hozzárakjuk a leszûrt konzerv kukoricát, és pirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal, majd kevés liszttel megszórjuk, és tejszínnel felöntjük. Összeforraljuk és a végén finomra vágott petrezselyemmel, megszórjuk. Ez alatt bõ olajban kisütjük a krokettét. Tálaláskor a kroketté mellé helyezzük a csirkemellünket és a tejszínes kukoricamártással, leöntjük. Bébi kukoricával és piros húsú paprikával, és petrezselyemmel díszítjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!