2024.04.20. - Tivadar

Csirkemájas paradicsomsaláta

Hozzávalók:

csirkemáj, lilahagyma, paradicsom, piros húsú paprika, lolo-roso, só, citrom, fokhagyma, majoránna, bors, olíva olaj, balzsamecet, kenyér (pirítósnak)
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Lilahagymát és a paradicsomot karikára, a paprikát vékony csíkokra vágjuk. A hagymát lesózzuk, és citrom lével locsoljuk meg. A csirkemájat megmossuk, és az inakat eltávolítjuk róla.

Serpenyõben olajat hevítünk, beletesszük a csirkemájat és megsütjük, közben zúzott fokhagymát adunk hozzá és majoránnával és borssal szórjuk meg. Ha elkészült nagyobb darabokra vágjuk. A tányérra helyezzük a zöldségeket, és erre helyezzük rá a darabolt csirkemájakat. A hagyma levét olívaolajjal, balzsamecettel és a máj pecsenye levével összekeverjük, és a salátára öntjük. Pirítóst adunk mellé.

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!