2024.04.25. - Márk

Sült libamáj pirított szõlõszemekkel

Hozzávalók:

1 hízott libamáj, fehérbors, kakukkfû, szárnyas fûszerkeverék, 3,5+1,5 dl Tokaji szomorodni száraz, 1 gazdag fürt szõlõ, kristálycukor, liszt, só, 1 csomag napraforgó mag, 1 csomag rizs
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A hízott libamájat leszeleteljük, õrölt fehérborssal, kakukkfûvel, szárnyas fûszerkeverékkel fûszerezzük. A májszeleteket tálba helyezve Tokaji borral felöntjük, és 4-6 órán átérni hagyjuk. Az idõ elteltével serpenyõben olajat hevítünk, és a lecsepegtetett májakat szép pirosra sütjük. A visszamaradt zsiradékba belehelyezzük a leszemezett szõlõket, kissé megpirítjuk, majd kristálycukorral meghintjük és karamellizáljuk. Az aranybarna szint elérve Tokaji borral felöntjük és visszaforraljuk. Friss zöld kakukkfûvel fûszerezzük, sóval ízlés szerint ízesítjük. Napraforgó magos rizzsel tálaljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!