1 hízott libamáj, fehérbors, kakukkfû, szárnyas fûszerkeverék, 3,5+1,5 dl Tokaji szomorodni száraz, 1 gazdag fürt szõlõ, kristálycukor, liszt, só, 1 csomag napraforgó mag, 1 csomag rizs
Sült libamáj pirított szõlõszemekkel
Hozzávalók:
1 hízott libamáj, fehérbors, kakukkfû, szárnyas fûszerkeverék, 3,5+1,5 dl Tokaji szomorodni száraz, 1 gazdag fürt szõlõ, kristálycukor, liszt, só, 1 csomag napraforgó mag, 1 csomag rizs
A hízott libamájat leszeleteljük, õrölt fehérborssal, kakukkfûvel, szárnyas fûszerkeverékkel fûszerezzük. A májszeleteket tálba helyezve Tokaji borral felöntjük, és 4-6 órán átérni hagyjuk. Az idõ elteltével serpenyõben olajat hevítünk, és a lecsepegtetett májakat szép pirosra sütjük. A visszamaradt zsiradékba belehelyezzük a leszemezett szõlõket, kissé megpirítjuk, majd kristálycukorral meghintjük és karamellizáljuk. Az aranybarna szint elérve Tokaji borral felöntjük és visszaforraljuk. Friss zöld kakukkfûvel fûszerezzük, sóval ízlés szerint ízesítjük. Napraforgó magos rizzsel tálaljuk.
1 hízott libamáj, fehérbors, kakukkfû, szárnyas fûszerkeverék, 3,5+1,5 dl Tokaji szomorodni száraz, 1 gazdag fürt szõlõ, kristálycukor, liszt, só, 1 csomag napraforgó mag, 1 csomag rizs