2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Tejfölös burgonyaleves

Hozzávalók:

60 dkg burgonya,
6 dkg füstölt szalonna,
1 fej hagyma,
1 evõkanál liszt,
1 dl tejföl,
só,
bors,
köménymag,
pirospaprika
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A füstölt szalonnát csíkokra metéljük, zsírját lábosban kiolvasztjuk, majd üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, kockára vágott burgonyát. Megszórjuk köménymaggal, pirospaprikával és állandóan kevergetve 1 percig pirítjuk. Felöntjük 1 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk és fedõ alatt puhára fõzzük. A tejfölben csomómentesre keverjük a lisztet, és a levest behabarjuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!