2024.04.20. - Tivadar

Vörösboros szarvascomb

Hozzavalok: 60 dkg szarvascomb, so, bors, 1-1 szar sarga es feherrepa, egy
kozepes fej hagyma, 3 ek olaj, 1 ek cukor, 2 baberlevel, 1/2 tk kakukkfu, 2
tk muskar, 2 ek szojaszosz, 4 dl vorosbor
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

zsemlegombochoz:4 rozsos zsemle vagy kenyer, 1 kozepes fej hagyma, 2 csokor
petrezselyem, 3 dkg margarin, 3 tojas, 2 dl tej, 10 dkg liszt, 10 dkg
graham liszt, so, bors, a celofan kikeneshez margarin.

A hust bedorzsoljuk soval, borssal, felretesszuk. A zoldsegeket
meghamozzuk, felszeleteljuk. A hust olajon hirtelen mindket oldalan
kisutjuk, kivesszuk. Az olajan a cukrot karamellizaljuk, majd a hagymat es
a zoldseget atsutjuk rajta. Visszatesszuk a hust, fuszerezzuk, raontunk 2
dl bort es 2 dl vizet, lefedve puhara paroljuk. A levet idonkent fele-fele
borral es vizzel potoljuk. Ha kesz, kiveszuk a hust, a baberlevelet
kidobjuk, attorjuk a zoldseget, es ezzel a szosszal talaljuk a husit.

A zsemlegombochoz kis kockakra vagjuk a zsemleket, sutoben nagy langon
szarazon megpiritjuk. A megtisztitott hagymat, petrezselymet finomra
vagjuk, margarinon 2-3 percig paroljuk, elkeverjuk a zsemlekockakkal. A
tojasokat tejben elhabarjuk, beletesszuk a lisztet, sot, borsot. A vegen
belekeverjuk a piritott zsemleket. A celofanlapokat megkenjuk olajjal, a
masszat ratesszuk, osszekotjuk csinos kis hosszukas csomagokba. Lobogo
vizbe tesszuk, majd lassu tuzon 20 percig fozzuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!