rss
  • Gombafasírt

  • Share on Tumblr

    1 kg csiperke, vagy más gomba, 1 fej hagyma, 3 tojás, 20 dkg zsemlemorzsa, egy csokor petrezselyemzöld, 5-6 gerezd fokhagyma, 1 kk ételizesítõ, 1 mk õrölt bors, só.

    A hagymát apróra vágom és megpárolom rajta a felszeletelt gombát, a zöldpetrezselymet apróra vágom, a fokhagymát átpréselem. Mindezeket fasírtmasszává gyúrom és morzsába forgatva forró olajban kisütöm.

    Jó étvágyat hozzá!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Krémes keksz

    Hozzávalók:

    1 csomag háztartási keksz (kocka alakú), 1,5 csomag vanília puding, 2 tojás, 7 evõkanál cukor, 1 evõkanál liszt, 12 dkg margarin, 7,5 dl tej, fél csomag zselatin

  • Pányi pulyka

    Hozzávalók: 1 kilogramm pulykamell, 3 darab tojás, 5 dekagramm rétesliszt, 50 dekagramm bacon szalonna (vékonyra szeletelt), 3 deciliter sovány tejszín, 15 dekagramm aszalt szilva, 15 dekagramm aszalt barack, 15 dekagramm mazsola, 25 dekagramm reszelt Pannónia sajt.

  • Karfiolfasírt

    Hozzávalók:

    1 kisebb fej karfiol, 1/2 tk. koriandermag, só a fõzõvízbe, 2 nagy tojás, 2 ek. liszt, 1 ek. aprított petrezselyem, 3 ek. ricotta, 1 gerezd fokhagyma, csipetnyi õrölt szerecsendió, frissen õrölt bors, néhány ek. olaj a sütéshez, tejföl

  • Kukorica málé

    Hozzávalók: 1,5 liter kukoricaliszt, 2 liter tej, 3 tojás, 3 kanál porcukor, 1 evõkanál vaj.

  • Karfiolos-szardellás metélt

    Hozzávalók: 40 dkg metélt tészta, 1 fej karfiol, 1 doboz olajos szardella, 2 ek. olaj, ételízesítõ, õrölt bors, só.

  • Répás muffin

    Hozzávalók:

    2 bögre liszt, 2 teáskanál szódabikarbóna, 2 teáskanál fahéj és pici só, 1/4 bögre kókuszreszelék, 1/2 bögre darált dió v. mandula és 1/2 bögre mazsola, 1 és 1/4 bögre cukor (barnával jobb), 1 bögre olaj, 3 egész tojás és 1 cs vaniliás cukor vagy vaniliarúd kikapart belseje

  • Serpenyõs rostélyos

    Hozzávalók: 80 dkg marha hátszín, 3 dkg olaj, vagy zsír, 1 fej hagyma, 2 zöldpaprika, 2 kis paradicsom, kb. 60-80 dkg burgonya, kevés õrölt paprika, kevés õrölt köménymag, só.

  • Bundás patiszon

    Csak körülbelüli arányokat tudok. A mennyiség az egyéni ízlés függvénye: 3 db kisebb patisszon (kb. 1 kg), 2 nagy fej vörös hagyma, 1 doboz gyors rizs, 7-8 db tojás, 3-4 db paprika, 1-2 db paradicsom, 1,5 doboz 450 gr-os tejföl, (pici sima rizs), vegeta, só, bors, pirospaprika, pritamin paprika, füstölt sajt végérõl a füstölt héj, kb. 10 dkg füstölt sajt, vaj a tepsi kikenéséhez.

  • Édes-savanyú kínai falatok

    Hozzávalók: 80 dkg sertéscomb, 2 tojás, 3 ek. kukoricaliszt, 2 ek. szójaszósz, 1 1/2 dl olaj, 1 fej vöröshagyma, 2 cikk fokhagyma, 1/2 zöldpaprika, 1/2 paradicsompaprika, 20 dkg ananász, 8 kanálnyi ananászkonzervlé.

  • Meggybefõtt

    Hozzávalók: meggy, 720 ml-es üvegenkét 3 ek. cukor, 2,5 dl víz, késhegynyi szalicil.

  • Töltött cukkini

    Töltött cukkiniA cukkinit megmossuk, szárazra töröljük. Hosszában kettévágjuk, a magos-szivacsos belsejét kanállal kikaparjuk. A gombát megmossuk, papír kéztörlőn leszárítjuk és vékony szeletekre vágjuk (mérettől függően előtte kettévágjuk a gombát). A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. Kisebb serpenyőben 1 ek olajat megforrósítunk. Beletesszük a hagymát (és esetleg a fokhagymát), megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Addig pároljuk – többszöri kevergetés mellett – a gombát, amíg a leve elpárolog.

  • Olasz spagettileves

    Hozzávalók: 2 db közepes burgonya, 2 db kemény paradicsom, 2 fej hagyma, 2-3 sárgarépa, 1 gerezd fokhagyma, 15 dkg spagetti száraztészta, 10 dkg parmezán vagy más, ízes, olvadó sajt, 1 csokor petrezselyem vagy zeller, 1 tk só, csipetnyi cukor, 1 kk olasz fûszerkeverék, csipetnyi curry, 1 kk olaj, vegeta.

  • Jókai bableves

    Hozzávalók:

    25 dkg tarkabab, 80 dkg füstölt sertéscsülök, 2 gerezd fokhagyma, 8-10 szem bors, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg fehérrépa, 10 dkg füstölt kolbász,2 babérlevél, 10+3 dkg liszt, 1 tojás, 1 közepes fej vöröshagyma, 1 ek.olaj,1 mk.pirospaprika, 2 dl tejföl, ecet vagy citromlé, 1/2 hegyes zöldpaprika.

  • Zsemlegombóc

    Hozzávalók: 2 szikkadt zsemle, 2 tojás, kb 10 dkg liszt, 1 ek zsír, 1 kk só + 1 ek só a fõzõvízhez.

  • Habos citromos süti

    Hozzávalók: 200 g kekszmorzsa, 1 evõkanál méz, 60 g olvasztott margarin, 4 evõkanál kukoricaliszt, 250 ml forró víz, 350 g cukor, 2 citrom leve és reszelt héja, 5 tojás sárgája, 5 tojás fehérje, 250 g porcukor.

  • Házi krémes

    Házi krémesSzeretjük, mert bármikor szinte bármennyit képesek vagyunk belőle megenni, hiszen házi, édes, finom, egyszóval a miénk! Ha leveles tésztát veszünk, akkor azt kettőbe vesszük, egyenként gáztepsi nagyságúra kinyújtjuk és tepsi alján 200 fokon kisütjük. Sütés előtt érdemes megszurkálni villával, hogy a púposodást meggátoljuk. Nagyon gyorsan kisül, figyelni kell. Ha a lapok kihűltek széleiket levágjuk, az egyiket egy kisebb tepsibe helyezzük (sütés közben is zsugorodik) a másikat feldaraboljuk akkorára, amilyen nagyságúra szeretnénk a krémeseket.

  • Belga rakott krumpli

    Hozzávalók: 1 kg krumpli, 30 dkg sajt, 10 dkg vaj, só.

  • Badacsonyi mustos pecsenye

    Hozzávalók 4 személyre: 800g sertéscomb, 400 ml must, 1 db sárgarépa, 2 db zöldpaprika, 1 db petrezselyemgyökér, 2 db paradicsom, 1 fej vöröshagyma, öröltbors, 80 g zsír, borókabogyó, 25 g liszt, só ízlés szerint.

  • Tiramisu cseresznyével

    Hozzávalók: 25 dkg túró, 20 dkg porcukor, 1 pohár tejföl, 1/2 dl kávélikör, kb. 30 db babapiskóta, 1 kis üveg kandírozott cseresznye, 2 dl meggy dzsem.

  • Ropogós burgonyaszirom

    Hozzávalók: 4 közepes burgonya, 3 tojás, 3 ek. finomliszt, só, õrölt bors, 1 csomag metélõhagyma, olaj a sütéshez.