rss
  • Tök saláta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    1 kg spárgatök, 2 hagyma, 3 paradicsom, 1 csokor kapor, só, esetleg bors

    A tököt lehámozzuk, belsejét kivesszük, és nagyobb hasábokra vágjuk. A hagymát karikára vágjuk, a paradicsomot feldaraboljuk, a kaprot finomra vágjuk. A hagymát olajon lassan megpároljuk, miután megüvegesedett, hozzáadjuk a paradicsomot, és néhány percig pároljuk.

    Beletesszük a tököt, megsózzuk, és tovább pároljuk addig, amíg a tök puhára fõtt, de nem esik széjjel. Kaporral megszórjuk, behûtve tálaljuk. Jó, ha elõzõleg néhány órára hûtõbe tesszük.

    Tök saláta


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Répatorta

    RépatortaMelegítsük elő a sütőt 200 fokra. Kenjük ki vajjal a tortaformánkat és szórjuk meg liszttel, vagy használjunk sütőpapírt. Tegyük a száraz hozzávalókat egy tálba, keverjük össze őket, majd amikor a liszt, szódabikarbóna, só és a fűszerek elvegyültek, tegyük hozzá a lereszelt sárgarépát és keverjük el. Egy másik tálban dolgozzuk össze a tojást, cukrot, barnacukrot és joghurtot. Óvatosan keverjük a masszához az olajat, majd az egész keveréket dolgozzuk össze a sárgarépás liszttel. Öntsük a tortaformánkba a tésztát, majd körülbelül 45 percet süssük magasabb hőfokon, végül 15-20 percet alacsony hőfokon.

  • Mézes-narancsos kacsa

    Mézes-narancsos kacsaA páclé elkészítéséhez keverjük össze az összes hozzávalót. Távolítsuk el a bőrt és a zsírt a kacsamellekről. Vágjuk a húst vékony csíkokra, és tegyük a páclébe. Keverjük meg, hogy jól összekeveredjenek, majd fedjük le, és hagyjuk pácolódni félóráig, vagy tegyük a hűtőbe, amíg szükségünk nem lesz rá. Vegyük ki és itassuk szárazra a kacsamellcsíkokat. Hevítsünk olajat nagy lángon egy wokban vagy nagy teflonserpenyőben, majd keverve süssük a kacsahúst 4-5 percig, amíg meg nem barnul. Öntsük a páclét a kacsára, és hagyjuk bugyogni, amíg elfövi a levét, és sötét sziruppá nem sűrűsödik.

  • Szicíliai spagetti (Spaghetti sicilia)

    Hozzávalók: 5 dkg szardellafilé, 2 átpréselt fokhagymagerezd, csipetnyi bors, 3 ek olaj, fél kiló spagetti, 2 ek zsemlemorzsa, 3 ek finomra vágott petrezselyemzöld, reszelt parmezánsajt.

  • Tiroli gombóc

    Hozzávalók: Liszt 0,25 kg, tojás 4 db, tejföl 4 db, só késhegynyi, vaj 3 dkg, tejföl 2 dl, sonka 10 dkg.

  • Barackos joghurt torta

    Hozzávalók: 50 dkg tejszín, 2 dl joghurt, 20 dkg sárgabarack, 3 dkg Porcukor, 6 cl zselé (olvasztott), 1 db piskóta, 40 dkg sárgabarack, 1 dl zselé.

  • Gesztenyés kacsasült

    Hozzávalók: 1 fiatal kacsa, fél kg szelídgesztenye, 1fej hagyma, 3dkg vaj, 25 cl felfõzött leveskocka, tárkony, turbolyalevél, kakukkfû, majoránna, só, bors.

  • Crostini con funghi

    Hozzávalók: 20 dkg friss gomba, 5 dkg szárított vargánya, 2 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, fél csomó petrezselyemzöld - mindhárom finomra vágva, 4 ek vaj, 1 ek olivaolaj, só bors, citromlé, 4 szelet pirított kenyér.

  • A mi süteményes könyvünk

    1925-ben vették lajstromba a "Váncza sütõ-krémpor" védjegyét, késõbb pedig sokféle kitûnõ magyar termék (sütõpor, vanillincukor, szalalkáli, fõzõs vanília- és csokoládéízû krémpor, hidegen kikeverhetõ krémek és pudingok) megalkotását.

  • Csirkés-cukkinis tészta

    Hozzávalók:

    - 25 dkg penne tészta
    - 1 db csirkemell
    - 1 db cukkini
    - 15 dkg csiperke gomba
    - 1 db kaliforniai paprika piros
    - 20 dkg reszelt trappista sajt
    - 3 dl főzőtejszín
    - 2 db fokhagymagerezd
    - só
    - szárnyas fűszerkeverék
    - 1-2 evőkanál olaj
    - bors

  • Pünkösdi báránycomb recept

    Hozzávalók:
    1db 2 kg-os báránycomb, 250 g füstölt szalonna, 3-4 ág rozmaring, 120 g zsír, 1 kg burgonya, 200 g vöröshagyma, 2 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, 50 g fokhagyma, só, bors, kakukkfû (ízlés szerint);

  • Penne brokkolival

    Hozzávalók: Fél kiló penne (tolltészta), fél kiló brokkoli, 1 pohár tejszín, 2 gerezd fokhagyma, 1 hagyma, só, reszelt sajt, 2 leveskocka, olaj.

  • Sütőtökleves almásan

    Sütőtökleves almásanA tök háromnegyed részét felkockázzuk az almával együtt, és fazékba rakjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Csipetnyi sót adunk hozzá, és ízlés szerint cukrot. Függ a tök édességétől is a cukor mennyisége. Szórunk bele őrölt fahéjat, és lefedve puhára főzzük. Közben a maradék nyers tököt apróbb kockákra vágjuk, és egy serpenyőben kevés vajon megpároljuk. A vége felé szórunk rá kristálycukrot. Ha rákaramellizálódik a cukor, félretesszük. A habhoz a tojások fehérjét felverjük a cukorral, és óvatosan belekeverjük a keményítőt.

  • Hűsítő sárgadinnyeleves

    Hűsítő sárgadinnyelevesA dinnye felét 0,5 x 0,5 cm-es nagyságú kockákra vágjuk. (ha van otthon karalábévájónk, akkor azzal kis gömböket is vájhatunk ki a dinnyéből, és akkor nem kell kockázni.) A megmaradt dinnyét turmixoljuk le. A tejszínt, a mézet, a muskotályos bort, és a finomra vágott friss gyömbért jól összekeverjük. Ezek után adjuk hozzá a leturmixolt dinnyét. Porcukor és frissen facsart citromlé hozzáadásával tehetjük még ízletesebbé a pikáns levesünket. Óvatosan keverjük a leveshez az apró kockára vágott dinnyét vagy a dinnyegömböket, ez lesz a leves betétje.

  • Rakott édeskáposzta

    Hozzávalók: 50 dkg dagadó, 20 dkg rizs, 70 dkg édeskáposzta, 8 dkg füstölt szalonna, 20 dkg reszelt sajt, 2 kis fej vöröshagyma, 25 dkg paradicsom, 25 dkg zöldpaprika, 2 dl tejföl, pirospaprika, só, törött fehérbors.

  • Tárkonyos bárány

    Egy negyedrész bárány elejét tegyük fôni két liter sós vízbe. Míg fô, készítsünk hozzá egytojásnyi zsírból és egy nagy fakanál lisztbôl szép, barnapiros rántást.

  • Zöldborsófõzelék

    Hozzávalók: 1 1/2 kg zöldborsó, vagy egy csomag mirelit borsó, 2 evõkanál olaj, 2-3 evõkanál cukor, 1 evõkanál só, 1-2 evõkanál liszt.

  • Kókusztej

    Hozzávalók: 1 l tej, 20 dkg kókuszreszelék, 3-4 evõkanál cukor.

  • Sajtleves

    Hozzávalók: 5 dkg vaj, 6 dkg liszt, fél liter tej, 15 dkg reszelt sajt, 2 kifli, szerecsendió, fehér bors, só.

  • Báránycomb pékné módra

    Hozzávalók: 1 báránycomb, 1 kg burgonya, 2 nagy fej hagyma, 1 dl olaj.

  • Gyümölcsrizs

    Hozzávalók: 20-20 dkg rizs és cukor, 6 dl tej, 2 dl tejszín, fél citrom héja, 30 dkg gyümölcs vagy befõtt, 0,5 dl málnaszörp, só.