1 vékony, kerek, sós piskótalap (2 tojásból), 20 dkg tehéntúró, 10 dkg krémsajt, 2 közepes fej vöröshagyma, 1 dl kefir, 2 dl tejszín, 1 dl tej, 3 evõkanál zselatinpor, 1 teáskanálnyi só, 1 mokkáskanál törött fehér bors, a tetejére zöldhagyma és reszelt sajt
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A tejszínbõl kemény habot verek, amit óvatosan beleforgatok a túrós keverékbe. A piskótalapot beteszem egy kapcsos tortaformába. A tejet a zselatinra öntöm, és kis lángon addig keverem, amíg folyósra nem oldódik. Kevergetve langyosra hûtöm, és beleforgatom a krémbe.
A krémet ezután betöltöm a tortaformába, a tetejét simára egyengetem, és a hûtõszekrényben szilárdulásig hûtöm. Tálalás elõtt a tortalappal együtt tálra csúsztatom, majd a tetejét reszelt sajttal, és zöldhagymafejekkel feldíszítem.
Jó étvágyat kívánunk!