2024.04.19. - Emma

Hagymás sajtos túrótorta

Hozzávalók:

1 vékony, kerek, sós piskótalap (2 tojásból), 20 dkg tehéntúró, 10 dkg krémsajt, 2 közepes fej vöröshagyma, 1 dl kefir, 2 dl tejszín, 1 dl tej, 3 evõkanál zselatinpor, 1 teáskanálnyi só, 1 mokkáskanál törött fehér bors, a tetejére zöldhagyma és reszelt sajt
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A vöröshagymát megtisztítom, és nagyon apróra vágom. Az olajon, fedõ alatt üvegesre párolom, és kihûtöm. A tehéntúrót áttöröm, és simára keverve a kefirrel valamint a krémsajttal, sóval, borssal megfûszerezem. Ezután a párolt hagymát is hozzáadom.

A tejszínbõl kemény habot verek, amit óvatosan beleforgatok a túrós keverékbe. A piskótalapot beteszem egy kapcsos tortaformába. A tejet a zselatinra öntöm, és kis lángon addig keverem, amíg folyósra nem oldódik. Kevergetve langyosra hûtöm, és beleforgatom a krémbe.

A krémet ezután betöltöm a tortaformába, a tetejét simára egyengetem, és a hûtõszekrényben szilárdulásig hûtöm. Tálalás elõtt a tortalappal együtt tálra csúsztatom, majd a tetejét reszelt sajttal, és zöldhagymafejekkel feldíszítem.

Jó étvágyat kívánunk!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!