rss
  • Rácz ponty

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    800 g pontyfilé, 100 g burgonya, 200 g füstölt szalonna, 300 g zöldpaprika, 150 g paradicsom, 150 g vöröshagyma, 80 g zsír, 20 g liszt, 12 g füszerpaprika, 2 dl tejföl, só, petrezselyemzöld

    A burgonyát héjában félpuhára fõzzük, lehámozzuk, majd karikára vágjuk éppúgy, mint a kicsumázott zöldpaprikát, a lehámozott paradicsomot és a vöröshagymát. Az elõkészített pontyszeleteket 3-4 cm hosszan több helyen bevagdossuk, és a nyílásokba vékony, bõrüktõl megfosztott szalonnaszeleteket dugdosunk.

    A halakat besózzuk és meghintjük pirospaprikával. Egy mélyebb tepsit vagy tûzálló jénait kizsírozunk, kibéleljük a burgonyakarikákkal, ráhelyezzük a halakat - és, ha van, az ikrát és a haltejet- és meghintjük a vékony szeletekre vágott hagymával. Erre helyezzük a zöldpaprika és a paradicsomkarikákat, majd olvasztott zsírral meglocsoljuk.

    Középmeleg sütõben pároljuk, ha a hal félig megpuhult, megöntözzük a liszttel és paprikával elkevert tejföllel, majd pirosra sütjük. Tálaláskor még kevés tejföllel díszíthetjük, bõréig bevagdosott, kakastaréj alakúra sütött szalonnaszeleteket teszünk rá, és petrezselyem zöldjével meghintjük.

    Rácz ponty


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Szardiniakrém

    Hozzávalók: fél doboz olajoshal, 10 dkg puha vaj, fél ek citromlé, kapribogyó.

  • Tepsis libacomb

    Hozzávalók: 4 libacomb, 4 paprika, 1 hegyes erõs paprika, 2-2 paradicsom és vöröshagyma, 1 kg krumpli, 1 ek. liszt, 1 tk. pirospaprika, 1 mk. bors, 1 csapott ek. só, 4 gerezd fokhagyma.

  • Almagombóc

    Hozzávalók: 1 kg savanykás, aromás alma, 10 dkg zsír, 2 egész tojás, 2 dl tej, 10 dkg búzadara, 2 evõkanál cukor, csipetnyi só, kevés zsemlemorzsa. A tetejére fahéjas porcukor.

  • Kaviáros palacsinta

    Hozzávalók: 12 db vékony, sós palacsinta, 1 kis doboz (5 dkg) fekete kaviár, 1 csokor zöldhagyma, 10 dkg tejszín krémsajt, 1 teáskanál citromlé, 1 teáskanál konyak, a bundázáshoz liszt és tojás.

  • Diós-sárgarépatorta

    Hozzávalók:

    A tésztához: 30 dkg liszt, 3 tojás, 30 dkg cukor, 35 dkg vaj, 3 db sárgarépa, 15 dkg dió, 5 dkg mazsola, 1 csomag vaníliás cukor, 2 teáskanál õrölt fahéj, 1 teáskanál õrölt gyömbér, negyed teáskanál õrölt szegfûszeg, negyed teáskanál reszelt szerecsendió, fél csomag sütõpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, csipetnyi só A krémhez: 20 dkg natúr tejszínkrémsajt, 12 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 2 evõkanál citromlé, 1 citrom reszelt héja

  • Burgonya metélt

    Héjában megfõzünk egy kiló burgonyát s még forrón meghámozzuk, szitán áttörjük, vagy nyújtófával a gyúródeszkán szétnyomkodjuk. Ha kihûlt, 4 deci liszttel, két tojás és kevés sóval összegyúrjuk, ha lágy, még kevés lisztet veszünk hozzá.

  • Túróval töltött párizsi szeletek

    Hozzávalók: 8 vastag szelet párizsi, 40 dkg túró, 4 db tojás, 10 dkg zsír, 1 dkg só, 1 csomó metélõhagyma, 2 dl tejföl.

  • Sárgarépás pogácsa

    Hozzávalók: 10 dkg reszelt sárgarépa, 10 dkg fõtt köles, 25 dkg zabpehely, 15 dkg zabliszt, 1-1 ek lenmag, szemes köménymag, 1-1 kk zellermag, kapormag, 1-1 mk szódabikarbóna, borkõpor, 1 dl olaj, 2 dl víz.

  • Mandulás-mogyorós szelet

    Hozzávalók:
    1 csésze liszt, 1/4 tk sütõpor, 10 dkg puha vaj, 1/3 csésze barna cukor, 5-5 dkg darált mogyoró és mandula;

    A tetejére:
    2 tojás 1/4 csésze barna cukor, 3/4 csésze méz, 2 ek liszt, csipetnyi só, 5-5 dkg aprított mogyoró és mandula, 5 ek aprított tejcsokoládé;

  • Tonhalas falatok

    Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 dkg élesztõ, 80 ml langyos tej, 1 csipetnyi cukor és só, 2 tojás, 1 tk olaj, 30 dkg friss tonhal, ½ dl szójaszósz, 1 tojás, só, szezámmag, chili tálaláshoz ázsiai szósz, mango chutney.

  • Sajtos-szalonnás virsli

    Hozzávalók: 5 pár virsli, 5 dkg kemény sajt, 5 szelet sliced bacon (szeletelt császárszalonna).

  • Mézes diópálinka

    Hozzávalók: 1 l tiszta alkohol, 20 dkg puha zöld dió, 50 dkg virágméz, 1 dkg szegfûszeg, 1 dkg õrölt fahéj.

  • Frankfurti leves

    Frankfurti levesA kelkáposztát vékonyan felszeleteljük és egy nagy lábas vízben 3-4 percig forraljuk. Leöntjük róla a levet, tiszta vizet engedünk rá, hogy bőven ellepje. Beletesszük az apró kockára vágott burgonyát, a nagyon apróra felkockázott hagymát, fokhagymát. Majorannával, őrölt köménnyel és a leveskockákkal fűszerezzük. Ha megpuhult, belekarikázzuk a füstliket. A tejfölből, lisztből, pirospaprikából és 1-2 merőkanálnyi meleg kelkáposztalével habarást készítünk és a kelkáposztához adjuk. Beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet és forralunk rajta még egyet.

  • Flambírozott vegyes gyümölcsnyárs

    Hozzávalók: 2 alma negyedelve, 3 banán nagy darabokra vágva, 6 körszelet ananász nagy darabokra vágva, rum, vagy konyak, citromlé, fahéj, porcukor.

  • Ananászos rizses sonkasaláta

    Hozzávalók: 240 ml majonéz, 10 dkg füstölt sonka, 10 dkg ananászbefõtt, 20 dkg fõtt rizs, 1-1 db zöld és piroshúsú paprika, 1 db fodros fejessaláta, 1 citrom, 1 kisebb póréhagyma.

  • Paradicsomos káposzta

    Hozzávalók: 1 kg fehér édes káposzta, 3 evõkanál olaj, 2 evõkanál liszt, liter paradicsom ivólé vagy ¼ -es paradicsompüré, só, õrölt bors, cukor és 1 babérlevél.

  • Íróleves dinnyében

    Hozzávalók: fél sárgadinnyék, 6 dl író, fél citrom leve, csipetnyi õrölt fahéj, 1 kk vágott mentalevél, 1/2 kk só, 4 ek cukor, mentalevelek a díszítéshez.

  • Házi cini minis

    Hozzávalók: 4 db extrudált kenyér, 2 kávéskanál méz, 2 kávéskanál fahéj, 2 dl 1,5-ös tej.

  • Brokkolis-tejszínes rakott tészta

    Brokkolis-tejszínes rakott tésztaElkészítés:Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Ha fagyasztott brokkolit használunk, akkor először azt olvasszuk ki majd válasszuk szét kisebb rózsákra. Tegyük a nyers tésztát egy kikent sütőtálba. Helyezzük el a brokkolit a tetején. Pirítsuk barnára a húst 1 evőkanál olíva olajon, és fűszerezzük. Készítsük el a Knorr tejszínes sonkás tészta alapot. Forraljuk fel, és tegyük bele a curry port. Öntsük a szószt a tésztára és a brokkolira. Tegyük a tálat a sütőbe és süssük 30 percig, míg aranybarna és levegős nem lesz.

  • Tonhalas tészta

    Hozzávalók:

    - 2 személynek:
    - 25 dkg tészta
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 10 dkg feta sajt
    - 1 nagy csokor petrezselyem
    - 1 konzerv tonhal